Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Szafi Free gluténmentes vegán olívás croissant
Szafi Free gluténmentes vegán olívás croissant
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér (RECEPT ITT!) és a Szafi Free vegán vajízű leveles croissant (RECEPT ITT!) alapján készült, az alábbi módosításokkal:
Hozzávalók:
- 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér lisztkeverék (Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házi kenyér lisztkeverék ITT!)
- só (én kb. 7-8 grammot tettem bele) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- édesítő (nálam kb. 3-4 g négyszeres erejű édesítő) (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!) (elhagyható, de emlékeim szerint az bolti verzió is enyhén édeskés és én szeretem az ilyesmi péksütiket)
- 40 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 300 g víz
- 10 g olívaolaj
A lapok közé:
- 30 g olívaolaj
- 5 g Szafi Reform bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- kb. 20 g olívabogyó apróra vágva
A tetejére kenéshez:
- egy kevés olívaolaj
Elkészítés:
A tésztához a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön kimérjük, összekeverjük, pihentetjük kb. 10 percet.
Lisztezett felületen (én bambuszrost lisztet használtam) átgyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk kb. 30 cm-esre körlappá.
Az olívaolajat elkeverjük a bambuszrost liszttel, és a felét rákenjük az első lapra, majd megszórjuk olívabogyóval. Rátesszük a következő lapot, összenyomkodjuk, majd rákenjük a maradék olajat, és eloszlatjuk rajta a maradék olívabogyót.
Befedjük a harmadik lappal, és kinyújtjuk kb. 40 cm-esre. Cikkekre vágjuk (én 8 darabra vágtam), és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük olívaolajjal és előmelegített sütőben megsütjük.
180 fokon kb. 40 percig sütöttem.
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag kb.: 173 g ch és 1270 kcal.
8 db esetén, 1 db croissant: 22 g ch és 159 kcal.
RECEPT 2.
Szafi Free gluténmentes vegán focaccia
Szafi Free gluténmentes vegán focaccia
Angi focaccia-t is készített a croissant tésztájából, ezt írta fotójához:
„Az úgy volt, hogy gondoltam sütök egy újabb adag olívás kiflit…..az egyik kedvenc Szafi Free lisztemből. Végül egy hirtelen ötlettől vezérelve leegyszerűsítettem a dolgokat és focaccia lett a tésztából. Nem bántam meg, mert iszonyat finom lett.”
Hozzávalók a tésztához:
- 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér lisztkeverék (Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házi kenyér lisztkeverék ITT!)
- só (én kb. 7-8 grammot tettem bele) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 40 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 300 g víz
- 10 g olívaolaj + 5 g a kenéshez(!)
A feltét nálam:
- 20 g szárított paradicsom apróra vágva (szárított paradicsom ITT!)
- 5 szem (kb. 15 g) olívabogyó apróra vágva
- egy kevés pizzafűszer (Szafi Reform pizza fűszerkeverék ITT!)
Elkészítés:
A tésztához a száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, a két részt összeöntjük, összegyúrjuk. Pihentetjük 10 percet.
Kinyújtjuk (kb. 20×30 cm-esre), lekenjük 5 g olívaolajjal, megszórjuk fűszerkeverékkel, “belenyomkodjuk” a paradicsomot, olívabogyót, majd előmelegített sütőben megsütjük. (180 fokon kb. 30 percig sütöttem.)
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag tészta: 173 g ch és 1023 kcal.
A feltét: 12 g ch és 90 kcal.
Összesen: 185 g ch és 1113 kcal. (6 nagyobb vagy 8 kisebb szeletre vágható)
Update (Ti Készítettétek):
„Nekem mindegy, hogy olívabogyóval vagy aszalt paradicsommal készül ez a croissant (most mindkettő került bele, biztos, ami biztos) így is-úgy is imádom. Főleg frissen… Uuhhh…”- írta Lakatos Angi
Szafi Free gluténmentes olívás-aszalt paradicsomos croissant
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!