Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Spenótos kölessel töltött édesburgonya
Spenótos kölessel töltött édesburgonya
„Spenótos kölessel töltött édesburgonya
Fogtam két bazi nagy édesburgonyát, megmostam, félbevágtam és kókuszolajjal (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) kikent sütőpapíros tepsibe tettem, majd 190 fokon légkeveréssel kb. 35 percet sütöttem.
Közben megfőztem 100 g kölest (Szafi Free köles ITT!) 250 g vízben, adtam hozzá pici sót (Szafi Reform himalaya só ITT!), majd miután elkészült, 1 ek Szafi Reform kolbászfűszerrel ízesítettem. (Szafi Reform kolbász fűszerkeverék ITT!)
Egy marék apróra vágott spenótot dobtam hozzá és a félig-meddig elkészült édesburi közepéből is kikanalaztam egy keveset, amit szintén a masszához kevertem.
Ezt visszatöltöttem a félbevágott édesburgonyákba, ami ment vissza a sütőbe további 10-12 percre.
Közben elkészítettem a kamu sajtszószt, ehhez 200 g kókuszkrémet (kókuszkrém ITT!), citromlevet, sót, őrölt borsot, Szafi Reform füstölt őrölt paprikát (Szafi Reform füstölt paprika ITT!) és 3 ek Szafi Free sörélesztőpelyhet (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!) összekevertem, lekentem vele a töltött édesburikat, rásütöttem 5 percet és kész is!
B R U T Á L finom, picit édes, enyhén fűszeres, krémes.
Vegán töltött édesburgonya készítése TikTok videó:
|
Szafi is elkészítette, Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) osztotta meg fotóját:
Spenótos kölessel töltött édesburgonya
Spenótos kölessel töltött édesburgonya
Vegán „sajtszószos” sült krumpli és répa
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Vegán „sajt”szószos sült krumpli és répa
„Semmi extra, 2 közepes krumplit, és 1 nagy répát meghámoztam, képességeimhez mérten vékonyra szeleteltem.
A SZÓSZ: 150 g The bridge bio kókusztejszínt, 20 g Violife reszelt sajtot, 3 g sót, kevés Erős Pista pelyhet, és 30 g Szafi Free sörélesztőpelyhet összekutyultam.
Jénai tálba öntöttem a szósz nagyját, beleállítottam a felkarikázott zöldségeket, és a maradék szósszal befedtem a tetejét. Alufóliával letakarva tettem be sülni 200 fokra, légkeveréssel. Így sült 45 percet, majd alufólia nélkül is 10 percet nyomtam még rá. ”
Update (Ti Készítettétek):
„Ez a kölessel töltött édesburgonya ugyanannyira brutál jó vegán kaja, mint a rakott cukkini köleskolbásszal.”- írta fotójához Botos Kati
Botos Reni fotója:
Spenótos kölessel töltött édesburgonya
„A mai ebéden se gondolkodtam sokat. Még jó hogy volt itthon édesburim, röppentem is a konyhába. Feldobtam a kölest főni, már azzal a lendülettel mentek a burik a sütőbe. Elkészítettem a kölest, ment rá még tejszín és egy kis Violife „sajt”. Nagyon fincsi lett.”- írta fotójához @feelwellwithplants
Spenótos kölessel töltött édesburgonya
Csikós Gabi fotója:
Vegán kölessel töltött édesburgonya
Szász Edina is elkészítette:
Vegán kölessel töltött édesburgonya
Pálinkás Évi fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!