Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Németh Edina)
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú csokis gofri
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú csokis gofri
A Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú élesztős kuglóf (RECEPT ITT!) alapján készült az alábbi módosításokkal:
Hozzávalók:
- 90 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék (Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék ITT!)
- 22 g laktózmentes vaj
- 15 g frissen facsart citromlé
- 30 g poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 2 g sütőpor
- 1 tojássárgája
- 100 g mandulatej (mandulatej ITT!)
Elkészítés:
Egyik tálba összekevertem a száraz hozzávalókat, másikba a citromlevet, tojássárgáját, a langyos mandulatejet és az olvasztott vajat. Majd összekevertem a kettőt.
5 perc pihentetés után 5 fele osztottam.
Golyót formáztam belőle és kisütöttem. Kb 4 perc elég neki, ha már barna akkor jó.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Németh Edina)
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú csokidarabos gofri
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú csokidarabos gofri
Hozzávalók:
- 270 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
- 60 g kókuszkrém
- 45 g frissen facsart citromlé
- 90 g poreritrit
- 6 g só
- 6 g sütőpor
- 3 tojássárgája
- 300 g mandulatej
- 140 g darabolt tejcsokoládé
Elkészítés:
Egyik tálba összekevertem a száraz hozzávalókat, másikba a citromlevet, tojássárgáját, a mandulatejet és a kókuszkrémet. Majd összekevertem a kettőt.
5 perc pihentetés után én a konyha pulton négyzetet formáztam a tésztából és úgy tettem a gofri sütőbe, de szerintem belekanalazni is lehetne. 10 db nagyon finom, puha gofri lett belőle.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!