Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán flódni
Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán flódni
Szafi írta az Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Ha tuti nem fogsz csak a saját kedvedért mindenmentes, és diétás bejglit sütni, de úúúgy ennél egy kis mákosat, meg egy kis diósat is, akkor süsd meg ezt a Flódnit, tuti biztos, hogy a családnak is ízleni fog, és senki nem fog rá fintorogni!
Nagyon finom! Mellesleg ez a zserbó tésztája, szóval lehet vele 2 legyet is ütni egy csapásra… Íme a recept:
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 300 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 18 g Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!) vagy Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalája só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 5 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 6 g reszelt citromhéj
- 30 g citromlé
- 16 g olvasztott kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 220 g kézmeleg víz
- + 8 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal keverjük csomómentesre.
Ezután fedjük le az edényt, és pihentessük a tésztát 30 percig.
Addig készítsük elő a töltelékeket.
Almás töltelék:
- 267 g párolt, kihűtött alma
- 25 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 3 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 18 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- + 30 g kenyérmorzsa az alma alá és a tetejére
Mákos töltelék:
- 100 g őrölt mák
- 15 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 50 g víz
- 3 g reszelt citromhéj
Ezeket keverjük össze.
Diós töltelék:
- 120 g őrölt dió
- 15 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 40 g víz
- 3 g reszelt citromhéj
ezeket keverjük össze.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát (puha lesz, de könnyen tudunk vele bánni – ha valakinek úgy könnyebb, a sütőpapíron is méretre nyújthatja).
Osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, majd gyúrjunk belőlük kis cipókat.
Lisztes felületen nyújtsunk a tepsi méretének megfelelő lapokat. (A felső lapot kb. 1 cm-rel nagyobbra nyújtsuk, mert sütés közben összezsugorodik.)
Rakjuk az első lapot a tepsi aljába, egyenletesen szórjuk rá a a diós tölteléket, majd fedjük le egy másik lappal és ezen terítsük el a mákos tölteléket.
Fedjük le a harmadik tésztával és simítsuk el rajta az almás tölteléket.
Végül terítsük rá le az utolsó lapot.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
Ha kisült, rakjuk a tepsit sütőrácsra és így hagyjuk kihűlni.
Poreritrittel (Szafi Reform poreritrit ITT!) megszórva tálaljuk.
************
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett flódnit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Kiss Samu Krisztina fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán flódni
Mészáros Izabella Szafi Free expressz lisztből késztette a tésztát (RECEPT ITT!):
Szafi Free gluténmentes flódni
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!