Vegán köleskásás fánk
A recepteket köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free fánk lisztkeverék (Szafi Free fánk lisztkeverék ITT!)
- 12 g köleskása (köleskása ITT!)
- 7 g Szafi Reform négyszeres erejű édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!) (késhegynyi vaníliapor is jó helyette) (Szafi Reform bourbon vanília ITT!)
- 3 g citromhéj
- 15 g flakonos citromlé
- 170 g langyos víz
Elkészítés:
Állítsuk össze a tésztát, majd 5 percig pihentessük.
Ezután lisztes felületen nyújtsuk 1,5 cm vastagra, majd 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki.
7 db és 1 kisebb lesz.
Húzogassuk ki a tésztát, úgy, hogy a közepe vékony, a széle pedig vastagabb legyen.
Közepesnél nagyobb hőfokon (indukciós tűzhely 9 fokozatból 6-os) melegítsünk ujjnyi kókuszolajat (Szafi Reform kókuszolaj ITT!), majd 4-4 darabonként, oldalanként kb. 2-2 percig süssük.
Ezután szedjük ki papírtőrlőre.
Vegán köleskásás lángos
Hozzávalók:
- 140 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
- 10 g köleskása (nem főtt köles!) (köleskása ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g flakonos citromlé
- 145 g langyos víz
Elkészítés:
Állítsuk össze a tésztát, majd pihentessük 15 percig.
Ezután bambuszrost lisztes (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!) felületen gyúrjuk át és osszuk 3 egyenlő súlyú részre.
Formázzuk őket 16 cm széles körlapokká és egyenként süssük ki. Oldalanként kb. 2-2,5 perc. A tészta pihentetés után kissé lágy lesz, de lisztes felületen könnyen formázható.
Update (Ti Készítettétek):
Lakatos Angi fotója:
Szafi Free vegán köleskásás fánk
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!