Karamellhabos szelet Szafi Free zabpuding porból
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Karamellhabos szelet Szafi Free zabpuding porból
Piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 60 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 30 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 db tojás (238 g)
- 25 g víz
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, az édesítő 1/3 – val és a sóval.
Adjuk a vizet, és a maradék édesítőt a tojássárgákhoz, majd habosítsuk ki.
Ezután keverjük el benne csomómentesre a pudingport, majd több részletben, kézi habverővel dolgozzuk hozzá a felvert tojáshabot. (Ügyeljünk arra, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.)
Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt, 32×40 cm-es tepsibe, és simítsuk a tetejét egyenletesre.
Sütés:
160 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc. (tűpróba szükséges)
Felhasználásig hűtsük ki.
Karamellhab hozzávalói és elkészítése:
- 120 g Szafi Free karamellás zabpudingpor (Szafi Free karamell ízű zabpuding por ITT!)
- 35 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 18 g zselatin (zselatin ITT!)
- 6 db tojásfehérje (209 g)
- 650 g Joya Barista mandulaital
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, az édesítővel és sóval.
Keverjük össze a zselatint a pudingporral, majd dolgozzuk csomómentesre a magitalban.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés közben, sűrítsük be.
Ezután még forrón, óvatosan forgassuk a tojáshabot a pudingba, majd hűtsük langyosra. (A tojásfehérje nem marad nyers, a forró pudingban meg fog főni.)
Míg hűtjük a krémet, verjünk fel 300 g Cocomast habnak. (Cocomas ITT!) (Ehhez jól be kell hűteni a kókuszkrémet, nem fog kemény lenni, de szeletelhető lesz.)
A hab el is maradhat, úgy zsírszegény lesz a sütink.
Összeállítás:
Függőlegesen vágjuk ketté a piskótát, majd rakjuk az egyik felét egy frissen tartó fóliával bélelt, állítható, szögletes süteménykeretbe.
Öntsük rá a karamellhabot, majd ezen simítsuk el a felvert kókuszkrémet.
Végül vágjuk a maradék piskótát 15 egyforma nagyságú darabra és tegyük a hab tetejére.
5-6 órára rakjuk hűtőbe, de még jobb lesz, ha egy éjszakát pihentetjük benne.
Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét poreritrittel. (Szafi Reform por eritrit ITT!)
Beltartalmi értékei szeletenként cocomas nélkül:
- Energia: 78 Kcal
- Fehérje: 4,8 g
- Zsír: 2,8 g
- Szénhidrát: 8,2 g
Cocomassal:
- Energia: 126 Kcal
- Fehérje: 5,2 g
- Zsír: 7,7 g
- Szénhidrát: 8,7 g
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes karamellhabos szelet
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!