Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Németh Edina)
Szafi Free vegán „sajtkrémes” párna
Szafi Free vegán „sajtkrémes” párna
A tészta a Szafi Free quinoa pelyhes bagett (RECEPT ITT!) alapján készült, az alábbiak szerint:
- 440 g Szafi Free világos puha kenyérliszt (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) VAGY Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 110 g Szafi Free gluténmentes quinoa pehely (Szafi Free gluténmentes quinoa pehely ITT!)
- 40 g citromlé
- 60 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 7 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 792 g víz
Szárazakat és a nedveseket összekeverjük, majd egybeöntjük. Összedolgozzuk és hagyjuk pihenni, míg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék recept:
- 200 g Violife chilis krémsajt
- 60 g Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
Ezt jól keverjük ki. Ebből minden párnába 12 g-ot tegyünk. A tésztát 20 részre osztottam. Egy adag nyersen 73 g volt. Kb. 5 mm vastag 13×10 cm-es téglalapot formáztam. Ebbe tettem a krémet. Bevágtam 3 helyen és ráhajtottam a töltelékre. Körbe összenyomkodtam, és sütés előtt lefújtam olajsprayvel. 190 fokon 40-50 perc elég neki.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Szafi Free vegán erős paprikás „sajtkrémes” párna
Szafi Free vegán erős paprikás „sajtkrémes” párna
A tészta a Szafi Free quinoa pelyhes bagett (RECEPT ITT!) alapján készült, az alábbi módosításokkal:
TÉSZTA (8 db párna):
- 170 g Szafi Free világos puha kenyérliszt (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Free hajdinapehely (Szafi Free hajdinapehely ITT!)
- 15 g Szafi Free quinoapehely (Szafi Free quinoa pehely ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 30 g The Bridge bio kókusztejszín
- 380 g langyos víz
Elkészítés:
Száraz hozzávalók + vizes hozzávalók, majd 15 perc pihi. A tészta lágy, habkönnyű, ezért nyújtásnál alaposan aláliszteztem (szépen nyújtható).
8 téglalapot vágtam, a téglalap egyik felébe ment a töltelék, majd ráhajtottam a másik felét. Lefújtam őket kókuszolajspray-vel, és kb. 200 fokon, légkeveréssel 20 percig sütöttem őket.
ERŐS PISTÁS „SAJT”KRÉM (8 párnához):
- 100 g kókusztejszín
- 20 g reszelt Violife sajt
- 30 g Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 csipet Erős Pista erőspaprika pehely
Ezeket összekevertem, és már mentek is a párnákba (mielőtt megettem volna). A töltelék sütés közben sem mászik ki, sütés után pedig valami fenomenális, ahogy nyúlik a sajt, és „összeragasztja’ a párnát.”
Update (Ti Készítettétek):
„Most a vegán chilis-„sajtos” párna mellett kipróbáltam milyen, ha a tésztába édesítőt teszek és édes töltelékkel töltöm: egész pontosan rumos csokipudinggal és mazsolával.
Izgultam nagyon, hogy milyen lesz a végeredmény.
Azt kell mondjam: Mennyei Ki fogom még próbálni más töltelékkel is.
Töltelék:
- 50 g Szafi Free csokis zabpudingot sűrűre főztem (Szafi Free kakaós zabpuding por ITT!)
- 200 g Joya (hozzáadott)cukormentes mandulatejjel és
- ízlés szerinti Szafi Reform négyszeressel.
Adtam hozzá 25 g rumaromát.
Közben beáztattam 50 g mazsolát és a megfőtt és kihűtött pudingba kevertem.”- írta fotójához Ökrös Lilla
Szafi Free gluténmentes pudingos párna
„Chilis-sajtos párna. A recept a quinoa pelyhes bagett alapján készült, s mivel nekem nem volt chilis sajtkrémem a cheddar ízűt használtam, amihez hozzákevertem még egy kevés sriracha szószt, így máris pikáns lett. A 20 db-ot megcsináltam tegnap, de csak a felét sütöttem ki, a többit hűtőben tároltam ma estig, és tökéletes lett így is! Semmi változás, szóval ez is tesztelve. !!Vigyázat!! BRUTÁL FINOM! (Kicsit túl is toltam.)”- írta Instagram fotójához @vegandio
Szafi Free vegán „sajtkrémes” párna
Siposné Vámosi Annamária chilis-sajtkrémes párnákat sütött a 2. recept alapján, a tésztát pedig így késztette: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes chilis-„sajtos” párna
Nagy Ágnes fotója:
Szafi Free erős paprikás vegán „sajtkrémes” párna
Ivon a 2. verzió alapján készítette:
Szafi Free vegán „sajtkrémes” chilis párna
Nagy Dóra a kölesalapú vegán „sajt”krémmel (RECEPT ITT!) töltötte:
Szafi Free vegán chilis „sajtkrémes” párna
Sebestyénné Csordás Tímea Recept 2. alapján készítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!