Szafi Free csökkentett rosttartalmú kakaós „túrós” muffin
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú kakaós „túrós” muffin
Tészta hozzávalói:
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék ITT!)
- 40 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g cikória porkávé
- 3 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 15 g folyékony kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 15 g frissen csavart citromlé
- 185 g langyos víz
Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kakaós „túrós” muffin
Töltelék hozzávalói:
- 35 g köleskása (köleskása ITT!)
- 10 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g citromhéj
- 20 g citromlé
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 100 g forró mandulaital (mandulaital ITT!)
A fentieket keverjük össze és hűtsük ki.
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Osszuk a tölteléket 6 egyenlő súlyú darabra és nedves kézzel formázzuk meg őket kis gombócokká.
Tegyünk egy fagyiadagaló kanál tésztát muffinforma aljába, majd rakjuk rá a tölteléket, és fedjük le egy adag tésztával.
Összesen 6 db lesz.
Pihentessük, míg a sütő melegszik. (Ez minimum 15 perc.)
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
Update (Ti készítettétek):
Németh Edina fotója:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kakaós „túrós” muffin
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!