Szafi Free gluténmentes kölesdarás kevert almás sütemény
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes kölesdarás kevert almás sütemény
Hozzávalók és elkészítés:
- 125 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free Expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 125 g kölesdara
- 22 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 4 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 4 g reszelt citromhéj
- 30 g citromlé a tésztába
- 24 g citromlé az almára
- 3 db reszelt alma
- 280 g langyos víz
Először reszeljük le az almát és keverjük össze a citromlével.
(Levétől kinyomva 264 g.)
Hagyjuk állni, míg elkészítjük az alapot.
Szafi Free vegán kevert almás süti
Ezután keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal alaposan dolgozzuk össze.
Végül keverjük hozzá a levétől kinyomott almát.
Simítsuk a masszát egy 20×20 cm átmérőjű szilikon tepsibe.
Pihentessük, míg a sütő melegszik. (Ez minimum 15 perc.)
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!