Szafi Free gluténmentes vegán kölesdarás bagett
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes vegán kölesdarás bagett
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 200 g Szafi free világos puha lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free Expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 50 g kölesdara
- 4 g só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 25 g flakonos citromlé
- 300 g langyos víz
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj a sütés előtti kenéshez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan dolgozzuk át.
Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
(Én kenyérsütőgépben dagasztottam – ebben az esetben külön pihentetési idő nem kell.)
Ha letelt a 10 perc, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 5 egyenlő súlyú darabra.
Formázzuk meg őket 16 cm hosszú rúddá, majd tegyük sütőpapírral borított tepsire.
Mielőtt a sütőbe rakjuk kenjük le a tetejüket az olajjal.
Pihentessük, míg a sütő melegszik. (Ez minimum 15 perc.)
Szafi Free gluténmentes vegán kölesdarás bagett
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 50 perc. (Erősebb sütőben 45 perc is elegendő lehet.)
Az 5 db bagett súlya 443 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia :178 Kcal
- Fehérje : 4,1 g
- Zsír : 1,4 g
- Szénhidrát : 33,6 g
- Rost : 6,8 g
100 grammban:
- Energia: 201 Kcal
- Fehérje: 4,6 g
- Zsír: 1,6 g
- Szénhidrát: 38 g
- Rost: 7,7 g
Update (Ti Készítettétek):
„Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan dolgozzuk át. Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig. Ha letelt a 10 perc, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, nyújtsunk belőle olyan nagy körlapot, amekkora helyünk csak van. Nekem 50 cm-es lett. Felvágtam 8 fele és még így is nyújtottam külön a háromszögeken, hogy feltekerve minél szebb legyen a kifli. Lefújtam olajsprayvel és megszórtam nagyszemű sóval.
Pihentessük míg a sütő bemelegszik.
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 50 perc. De én meg szoktam nézni, hogy alakul. Akkor jó, ha már aranybarna és kemény a teteje. Hűlés után a belseje puha lesz a két vége pedig ropogós.”- írta fotójához Németh Edina
Szafi Free gluténmentes vegán kölesdarás kifli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!