Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Ipsits Anita)
Kakaós csiga Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
Kakaós csiga Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből
„Tesztelve az új Szafi Free lisztkeverék! Gyönyörű, világos a tészta, és nagyon finom lett a kakaós csiga is belőle.
A blogon lévő rostcsökkentett lisztes kakaós csiga receptet használtam alapnak (RECEPT ITT!). Így néz ki az átalakított recept:
Tészta hozzávalói:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!) vagy 16 g Szafi Free ötszörös kókuszvirágcukor (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 20 g almaecet vagy frissen csavart citromlé
- 30 g Kara kókuszkrém (Kara kókuszkrém ITT!)
- 170 g langyos víz
- + 8 g lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
- + 10 g kókuszkrém és 7g Szafi Free kajszilekvár a sütés előtti kenéshez (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 25 percig. Nagyon jól kezelhető a tészta, kézzel is össze lehet gyúrni.
Míg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket:
- 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 15 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
- 22 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő vagy 18 g Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor (én az ötszöröst használtam)
- 6 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 65 g víz
- 30g Kara kókuszkrém
A fenti hozzávalókat keverjük csomómentesre.
Ha letelt a 25 perc lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsunk belőle egy 42×20 cm lapot.
Egyenletesen kenjük rá a kakaós krémet, szorosan tekerjük fel és vágjuk 8 egyforma nagyságú szeletre.
Tegyük őket sütőpapírral borított tepsire, és kenjük le a tetejüket a kókuszkrémmel és kajszilekvárral (összekevertem őket).
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc. (Erősebb sütőben a 20-22 perc is elég lehet – még nagyon puhának kell lennie mikor kivesszük.)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett kakaós csiga készítése TikTok videó:
|
Szafi is elkészítette, Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) osztotta meg fotóját:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán kakaós csiga
RECEPT 2.
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett kakaós csiga
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett kakaós csiga
Kakaós csiga, amilyet mindig is szerettem volna sütni ebből a lisztből.
Nagyon puha tésztája, nem keményedik be néhány óra múlva, és szaftos a töltelék.
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 6 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 35 g puha vegán margarin
- 50 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 240 g langyos, házi mandulaital
- 8 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Töltelék hozzávalói:
- 40 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 14 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 60 g szobahőmérsékletű víz
A fenti hozzávalókat keverjük csomómentesre, és felhasználásig hagyjuk a konyhapulton.
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett kakaós csiga
Tészta elkészítése:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőt az élesztőt, majd fakanállal keverjük, még besűrűsödik.
Ekkor fedjük le az edényt és tegyük a hűtőbe 20 percre.
Ha letelt a pihentetési idő, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, dolgozzuk át (kissé lágy a tészta, de könnyen kezelhető), és nyújtsunk belőle egy 40×20 cm-es lapot.
Egyenletesen simítsuk rá a tölteléket, szorosan tekerjük fel, (nekem a kenés és tekerés után 24 cm széles lett, így 3 cm-es darabokra tudtam vágni) majd vágjuk 8 egyenlő nagyságú részre.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire, és pihentessük 20 percig.
Ezután kenjük le a tetejüket és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25-28 perc.
Ha kisültek még nagyon puhák lesznek, óvatosan vegyük le a tepsiről, és rácson hűtsük ki.
Update (Ti Készítettétek):
Patócs Gábor vajjal készített kakaós-csokis csigát, az alábbiak szerint:
„A legjobb szafis Kakaós csiga
Nem biztos, hogy én váltom meg a világot ezzel a recepttel, mert lehet már van ilyen DE, hogy ez életem eddigi legjobb kakaós csigája az viszont biztos!!! Ráadásul Szafis lisztből. Frissen mennnnnyeiiiii.
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
- 50 g olvasztott vaj
- 180 g víz
- Fél tasak porélesztő
- 40 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
Kakaós töltelék:
- 30 olvasztott vaj
- 20 g kakaópor
- 15 g cukor/tudom cukor..de bármilyen édesítővel csináltam eddig sosem ízlett, így ezt a részét muszáj cukorral számomra/.
+extra: Cukormentes csokoládé darabokat extra élvezetként érdemes a tésztára helyezni majd/kép/
Elkészítés:
A. tészta hozzávalóit géppel alaposan dolgozzuk el kb 5 percig. Hagyjuk pihenni 30 percet. Lisztezett felületen nyújtsuk ki.
A kakaós töltelék hozzávalóit keverjük el csomómentesre majd kenjünk meg vele a tésztát.
Én téglalap alakú tésztát nyújtottam inkább, hogy minél vastagabb csiguszok legyenek.
Ha feltekerted vágd fel vastag szeletekre, helyezd egy tapadásmentes sütőpapírra őket és mehet a tepsire, nyomkodd meg őket, hogy lapuljanak picit. Felvert tojással alaposan lekenjük.
160 fok 20 perc kb.”
Szafi Free rostcsökkentett kakaós-csokis csiga
Zsikla Dóri túrós batyut készített a tésztából:
Töltelék recept:
250g krémtúró
100g rögös túró
1cs vaníliás pudingpor
fél citrom reszelt héja
édesítő ízlés szerint
Nagyon finom és nem folyik ki sütés közben!”
Szafi Free rostcsökkentett túrós batyu
Pálinkás Évi maci sütiket készített a tésztából. A kakaós tésztát plusz 10 g kakaópor hozzáadásával készítette:
Szafi Free gluténmentes maci süti
Néhány fotó Tőletek az Instagramról:
- „A legfinomabb fahéjas csiguszok az új Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett lisztkeverékből. Imádtam vele dolgozni és az íze is tökéletes.”- írta fotójához Botos Kati.
- Elek-Tóth Évi is tesztelte
- Botos Reninél is elkészült
- „Totálisan veri a búzaliszteset tápértékekben is és ízben olyan, mint a hagyományos csiga, mennyei. Mindenki próbálja ki ezt a lisztet, nem lehet vele mellé lőni.”- írta Sebők Csilla
- „Mennyei finom lett, szerintem ez a legjobb Szafis kakaós csigaaa, mindenki süsse meg, hiszen finomabb, mint a búzalisztes társa!”- írta Juhász Vivien.
- Csikós Gabinál is elkészült
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett kakaós és fahéjas csiga
Zsikla Dóri óriás vaníliás csigát készített:
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes vaníliás csiga
Zsikla Dóri vegán kakaós csigái:
Szafi Free rostcsökkentett vegán kakaós csiga
Antalné Béládi Ildikó csokis-mogyorókrémes (Szafi Reform mogyorókrém ITT!) csigát készített:
Szafi Free rostcsökkentett csokis-mogyorókrémes csiga
Anett mogyorókrémes kalácsot sütött a tésztából:
Szafi Free rostcsökkentett mogyorókrémes kalács
Fürst Eszter fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán kakaós csiga
Anett fahéjas mini csigákat sütött:
Szafi Free rostcsökkentett fahéjas mini csiga
Sebők Csilla fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett kakaós csiga
Csikós Gabi pici plusz ízt is csempészett a tésztába, őrölt kardamom került bele:
Töltelék:
• 20g Szafi Reform őrölt fahéj,
• 30g Szafi Reform negyedannyi édesítő vagy 24g 5x erősségű kókuszvirág cukor,
• 1 késhegynyi vanília őrlemény,
• 60g laktózmentes vagy vegán vaj
Szafi Free gluténmentes fahéjas csiga
Krámli Anita fotója:
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes kakaós csiga
Fürst Eszter fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett kakaós csiga
Fürst Eszter újra elkészítette:
Szafi Free rostcsökkentett vegán kakaós csiga
Kovács Erika fotója:
Fetterné Nagy Tünde Recept 2. alapján készítette, ezt írta “Annyi változtatással, hogy vanília aroma helyett rumaromát tettem a töltelékbe. Mielőtt feltekertem megszórtam vékonyan kókuszreszelékkel.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!