Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán áfonyás muffin/piskóta
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán áfonyás muffin
A tészta alkalmas piskótalapnak. Ebben az esetben egy 20 cm formában az alap 250 g liszt, (arányosan növelve a többi hozzávalót), a sütés 180 fokon 42-45 perc.
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 4 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 20 g flakonos citromlé
- 200 g kézmeleg víz
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán áfonyás muffin
Elkészítés:
Öntsük össze a külön edényben összekevert száraz és nedves hozzávalókat, majd kézi habverővel alaposan keverjük össze.
Osszuk el a massza felét 6 db szilikon muffinforma aljába, szórjuk rá az áfonya felét is.
Ezután tegyük a maradék tésztát és a gyümölcsöt a tetejére.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
165 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35-38 perc.
Nyuszi muffin készítése TikTok videó:
|
Szafi Free rostcsökkentett vegán meggyes-mákos muffin
Szafi Free rostcsökkentett vegán meggyes-mákos muffin
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 15 g őrölt mák
- 45 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1,5 g szódabikarbóna (1 csapott kávéskanál) (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g reszelt citromhéj
- 2 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 15 g flakonos citromlé
- 165 g langyos víz
- + 48 g fagyasztott, kiolvasztott, lecsöpögtetett meggy
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan dolgozzuk össze.
Tegyünk 1 púpos evőkanál masszát szilikon muffin formába, rakjunk rá 2 szem meggyet, majd fedjük le ugyanennyi tésztával.
Végül tegyünk a tetejére 1 szem meggyet.
Szafi Free rostcsökkentett vegán meggyes-mákos muffin
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
A 6 db muffin súlya 382 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 90 Kcal
- Fehérje: 2,1 g
- Zsír: 1,6 g
- Szénhidrát: 15,8 g
100 grammban:
- Energia: 141 Kcal
- Fehérje: 3,2 g
- Zsír: 2,5 g
- Szénhidrát: 24,9 g
Szafi Free rostcsökkentett vegán zserbó muffin
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Szafi Free rostcsökkentett vegán zserbó muffin
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 20 g frissen facsart citromlé
- 200 g víz
- 4 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- kis csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
Vizesekhez kevertem a szárazakat, és azonnal (mert ilyenkor még lágyabb, pár perc múlva összeáll, mint egy tészta) a 6 db nagyobb szilikonmuffin formába kanalaztam úgy, hogy kb. félig legyen benne.
Erre kentem Szatmári szilvalekvárt, szórtam rá darált diót, majd arra tettem még Szafi Free kajszibaracklekvárt (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!) is a biztonság kedvéért.
Iparkodtam, de ekkorra a tészta már ruganyos lett, ezért a tetejükre kézzel simítgattam a maradék tésztát. Olyan lett, mint egy hetyke kalap.
Végül megszórtam a tetejét Szafi Reform kakaóbabtörettel. (Szafi Reform kakaóbabtöret ITT!)
180 fokon, alsó-felsőn sütöttem 30 percig, majd légkeverésen még 10 percig. A tésztája isteni puha, és ezzel a zserbós töltelékkel eszméletlen. Mind a 6 azonnal elfogyott.”
Update (Ti Készítettétek):
Csikós Gabi Fanta tortát készített a piskótából:
Recept (alap 20cm):
- 165 g víz
- 30 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só
- 15 g frissen facsart citromlé
- 1 kk. Szafi Reform szódabikarbóna
- 15 g Szafi Reform cukrozatlan kakaópor
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
Alap (15cm):
- 82,5 g víz
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 1 g Szafi Reform himalaya só
- 7,5 g frissen facsart citromlé
- 1/2 kk. Szafi Reform szódabikarbóna
- 7 g Szafi Reform cukrozatlan kakaópor
- 62,5 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék
Túrókrém:
- 450 g zsírszegény túró
- 350 g cukormentes tejszín
- 30 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 5 g vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
- 7 g zselatinpor
- 35 g víz a zselatin megduzzasztásához
Zselé réteg:
- 500 ml Fanta (2 kis dobozos)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 1 csg. gluténmentes vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A piskóta alapanyagait összekeverjük a sorrend szerint, majd pár percet állni hagyjuk. Tortaformába öntjük, majd előmelegített 180°C -os sütőben 30 – 35 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Zselatint megduzzasztjuk az 5x-ös vízben, majd felmelegítjük kicsit és kevés tejszínnel elkeverjük simára. A többi tejszínt az édesítővel felverjük, a túrót, a citromlevet, a citromhéjat, vaníliát belekeverjük. A zselatint eldolgozzuk benne és a piskóta alapra öntjük. Mélyhűtőbe tesszük megdermedni. A Fantát lábasban a pudinggal, édesítővel sűrűre főzzük, majd a megdermedt túrós részre öntjük és visszatesszük a mélyhűtőbe míg a zseléréteg is lehűl és megdermed. Tálalás előtt díszítjük ízlés szerint.”
Szafi Free rostcsökkentett Fanta torta
Pálinkás Évi cseresznyés piskótát is készített:
RECEPT (kb. 6 nagyobb kockához):
- 20 g facsart citromlé
- 200 g víz
- 1 g só
- 2 g szódabikarbóna
- 15 g Szafi Reform 4-szeres édesítő
- 4 g folyékony vaníliaaroma
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
- 200 g magozott cseresznye
Ebben a sorrendben kevertem össze mindent, és azonnal szilikon formába simítottam. (Ha vártok vele, összeáll a tészta, és már nem lesz önthető. ) 175 fokon, légkeveréssel 40 percig sütöttem. Kisebb formába érdemes tenni, és akkor magasabb lesz a süti, mint az enyém. Vagy dupla adagot kell bekeverni, az talán még okosabb döntés. Nagyon finom!”
Szafi Free gluténmentes vegán cseresznyés piskóta
Pálinkás Évi málnás piskótát is készített:
RECEPT (kb. 10 kocka):
- 30 g citromlé
- 300 g víz
- 1 g só
- 3 g szódabikarbóna
- 23 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 6 g folyékony vaníliaaroma
- 225 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
- 300 g friss málna
Összedolgoztam, szilikon formába simítottam, és 180 fokon, légkeverésen 40 percig sütöttem.”
Szafi Free vegán málnás piskóta
Sebők Csilla málnakrémes tortát készített a piskótából, ezt írta fotójához: „A piskóta mennyei puha és mellékízmentes, örülök, hogy ezt a receptet választottam.”
Csilla így állította össze:
„30 percig sütöttem, lett egy kis kalapja a piskótának de levágtam, hogy egyenes legyen és azt a részt lefagyasztottam, jó lesz később egy pohárkrémhez.
A krém hozzávalói:
- 1 csomag/40 g pudingpor
- 4 dl növényi tej
- édesítő
- 1 dl Schlagfix habtejszín
- 4 marék málna
- 2 csomag zselatin fix
A pudingot megfőzzük az édesítővel, majd ha kihűlt hozzákeverjük a málnát, felvert habtejszínt és a 2 csomag zselatint. Nekem eléggé folyós lett, de ne ijedjünk meg mert meg fog dermedni.
A piskótát 2 felé vágjuk, az alapra tesszük a krém felét, ráhelyezzük a másik piskótát, majd a többi krémet. Hűtőbe tesszük 2 órára.
Csoki ganache:
- 50 g cukormentes étcsokoládé
- 50 g Schlagfix habtejszín
A csokoládét a tejszínnel felmelegítjük es jól elkeverjük. A pihent piskótának tetejére öntjük es visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt díszítjük.”
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett málnakrémes torta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!