Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán zserbó
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán zserbó
Szafi osztotta meg Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Tészta hozzávalói:
- 250 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 30 g citromlé
- 230 g langyos víz
Töltelék hozzávalói:
- 210 g darált dió
- 45 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 240 g szilvalekvár (vagy 120 g szilva + 120 g baracklekvár) (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Keverjük össze a diót az édesítővel.
Sütés előtti kenéshez:
- 10 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan gyúrjuk össze.
Fedjük le az edényt és pihentessük 20 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át, és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindegyikből 20x20cm-es lapot. (Az egyik 1-1 cm-rel nagyobb legyen, mert sütés közben zsugorodni fog – ezt majd felülre rakjuk.)
Ezután rétegezzük egy 20×20 cm-es tepsiben a diót, lekvárt, tésztát.
Felülre a nagyobbra nyújtott tészta kerüljön.
Kenjük le a kókuszkrémmel a tetejét, és pihentessük 20 percig.
Majd süssük készre 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc alatt.
Ha kész öntsük le olvasztott csokoládéval, és pihentessük pár órát a hűtőben.
Szafi Free gluténmentes zserbó készítése (AirFryerben) TikTok videó:
|
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Szafi Free gluténmentes zserbó
********************
Fokti Diána tavaszi zserbót készített:
Tészta hozzávalói (16 szelet):
- 250 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú univerzális lisztkeverék
- 50 g poreritrit
- 3 g só
- 3 g szódabikarbóna
- 30 g citromlé
- 230 g langyos víz
Töltelék hozzávalói:
- 210 g darált mandula
- 45 g négyszeres erősségű édesítőszer
- 240 g epres-rebarbarás lekvár
Keverjük össze a mandulát az édesítővel.
Sütés előtti kenéshez:
- 10 g kókuszkrém
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és alaposan gyúrjuk össze.
Fedjük le az edényt és pihentessük 20 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át, és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindegyikből 20x20cm-es lapot. (Az egyik 1-1 cm-rel nagyobb legyen, mert sütés közben zsugorodni fog – ezt majd felülre rakjuk.)
Ezután rétegezzük egy 20×20 cm-es tepsiben a tésztát, lekvárt, mandulát.
Felülre a nagyobbra nyújtott tészta kerüljön.
Kenjük le a kókuszkrémmel a tetejét, és pihentessük 20 percig.
Majd süssük készre 190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc alatt.
Ha kész öntsük le olvasztott fehércsokoládéval, és pihentessük pár órát a hűtőben.
Szafi Free rostcsökkentett tavaszi zserbó
- 500 g Szafi Free hajdinamentes univerzális lisztkeverék
- 100 g poreritrit
- 6 g só
- 6 g szódabikarbóna
- 460 g mandulatej
- 100 g teavaj (lehet laktózmentes is)
- 60 g almaecet
Összekeverem a száraz hozzávalókat homogénre (a poreritritben lehetnek darabok, ezért érdemes átszitálni).
A mandulatejet megmelegítettem, beleolvasztottam a vajat. Amikor feloldódott hozzáadtam az almaecetet. Utána a száraz hozzávalókhoz öntöttem, és alaposan összedolgoztam. Hagytam 10 percet pihenni, majd 4 egyenlő gombócra választottam. Nekem 24×32 cm kb a tepsim, így 4x ilyen méretűre nyújtottam a tésztát. A tepsi aljába sütőpapírt tettem, így könnyebb volt kiemelni a végén. Minden tésztalapra (kivéve a tetejére) Szafi Free kajszilekvárt / szilvalekvárt tette, majd a darát, édesítős diót, és a tésztalappal borítottam. Villával megszurkáltam. A tetejét végül vajjal kentem le. 35 percig sütöttem 190 fokon, alsó-felső sütésen.
Hagytam picit kihűlni, csoki szósszal borítottam, és hűtőbe tettem 2 órára. Utána felszeleteltem. Most sütöttem először zserbót, de szerintem nagyon finom, abszolút hasonlít az “eredetire”.”- írta Intagram fotójához @fairytale._.flavors
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett zserbó
„Az a bizonyos zserbó, amit soha nem késő elkészíteni, bármilyen alkalomra illik és bármilyen formája, alakja lehet az adott alkalomhoz illően. Karácsony a klasszikus szelet, de szülinapra, vagy éppen Valentin napra torta alakúra készítve igazi kuriózum lehet.”- írta fotójához Csikós Gabi
Gabi tortaformában így készítette:
(15cm):
Tészta:
• 230g langyos víz,
• 30g frissen facsart citromlé,
• 3g Szafi Reform himalaya só,
• 3g Szafi Reform szódabikarbóna,
• 50g Szafi Reform poeritrit,
• 250g Szafi Free csökkentett rosttartalmú hajdinamentes univerzális lisztkeverék.
Töltelék:
• 400g házi, cukormentes sárgabarack lekvár,
• 250g darált dió,
• 50g Szafi Reform negyedannyi édesítő.
Tetejére:
• kevés cukormentes baracklekvár vagy kókuszkrém sütés előtti kenéshez,
• cukormentes étcsokoládé,
• ha szükséges az étcsokoládéhoz kevés Szafi Reform kókuszolaj,
• néhány szem dió a díszítéshez.
A hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk és letakarjuk, hagyjuk állni így 20 percet. Addig a diót, édesítőt kimérjük és összekeverjük.
Ha eltelt az idő, a tésztát egészben lemérjük és 5 részre osztjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, erre nyújtjuk ki az első kör lapot. Egy puha állagú tésztát kapunk, amit lehet kézzel is formázni. De mindig lisztezzünk a nyújtólapra, ha úgy nyújtjuk ki, hogy ne ragadjon le. Első lap forma aljába, amit 80g lekvárral kenjünk meg, erre megy 75g diós édesítő, megint egy tészta réteg, 80g lekvár, rá 75g diós édesítő, tészta és így tovább, amíg az utolsó tésztaréteg jön, amit 1cm -rel nagyobbra nyújtsuk ki, mert zsugorodik sütés közben.
Ha kész szurkáljuk meg teljesen az aljáig beszúrva néhány helyen és pihentessük 20 percet.
Tetejét sütés előtt baracklekvárral, vagy kókuszkrémmel kenjük meg, majd előmelegített 190°C -os sütőben 35 – 40 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a formából és borítsuk fejre. Az a lap a legegyenesebb, az lesz a teteje. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, ha szükséges adjuk hozzá kevés kókuszolajat lazítani. Kenjük el szépen a torta tetején és mielőtt megdermedne díszítsük a dió darabokkal.
Tegyük hűtőbe, ha szükséges mélyhűtőbe, hogy a csoki megdermedjen a tetején.
Szafi Free gluténmentes zserbó torta
„Nem tudom miért vártam eddig ezzel a sütivel, pedig vagy 100x szembejött már velem Szafi blogján. Semmi ördöngösség nincs benne, nem szakad a tészta, nagyon jó állagú, puha és szaftos, úgyhogy aki eddig halogatta a zserbó sütést most ha másért nem is de miattam mindenképp álljon neki, és bátran szidjon engem ha a fél tepsi egy evésre elfogy majd.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!