Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán túró ízű batyu
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán túró ízű batyu
Először készítsük el a tölteléket.
Túró ízű krém hozzávalói és elkészítése (a krém sok lett, kb. 1 ek. kimaradt):
- 40 g Szafi Free vaníliás ízű zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 25 g frissen csavart citromlé
- 250 g kókuszjoghurt (ALDI)
Dolgozzuk csomómentesre a száraz hozzávalókat a nedves alapanyagokhoz, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés közben főzzük sűrűre.
Fedjük le az edényt és hűtsük ki a masszát. (Ezt jobb előző este elkészíteni, így felhasználásig be fog keményedni.)
Szafi Free gluténmentes vegán túró ízű batyu
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 20 g flakonos citromlé
- 50 g kókuszkrém (ALDI kék dobozos)
- 210 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti kenéshez
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban, a sót, az édesítőt és a szódabikarbónát.
Öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Ekkor fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ezután enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 7 -8 mm. vastagra.
Vágjunk belőle 10×10 cm-es négyzeteket.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szabjuk újból, míg az összes tészta elfogy.
8 darabot kell kapnunk.
Tegyünk mindegyik közepébe 2 púpos tk. tölteléket.
Hajtsuk rá az egyik sarkát, ezt kenjük le vízzel, majd erre terítsük a szembe lévő csúcsot és kissé nyomjuk őket össze.
A maradék 2 tésztasarkot is hajtsuk középre és csípjük őket össze.
Tegyük a buktákat sütőpapírral fedett tepsire, majd, mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le az olajjal.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, alsó-felső programon.
Ekkor tegyük be a tepsit, csökkentsük a hőmérsékletet 190 fokra és süssük 18-20 percig.
Megjegyzés:
- A buktát reggel sütöttem és estig puha volt.
- 1 darabot a pulton hagytam, csomagolás nélkül, ami a következő reggelre kiszáradt.
- Javaslom, hogy amit nem fogyasztunk el, kihűtés után csomagoljuk be és tegyük a fagyasztóba.
- Fogyasztás előtt vegyük ki a fagyasztóból, olvasszuk ki a konyhapulton, majd tegyük mikróba, így visszanyeri a puhaságát.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!