Szafi Free gluténmentes vegán diós csíkos kifli
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes vegán diós csíkos kifli
Fehér tészta hozzávalói:
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 170 g langyos víz
- + 3 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz
Diós tészta hozzávalói:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g szárazon pirított őrölt dió
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 1 g vanília paszta
- 140 g langyos víz
- + 3 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán diós csíkos kifli
Tészták elkészítése:
Oldjuk fel a vízben a sót, az édesítőt, az élesztőt, majd öntsük hozzá a lisztet (a diós tésztánál keverjük össze a diót, a liszttel) és fakanállal keverjük, még besűrűsödik.
Ekkor fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Miután lejárt a pihentetésre szánt idő, enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztákat, és nyújtsunk mindkettőből 30 cm átmérőjű körlapot.
Tegyük a világos tésztára a diósat és lágyan, néhány mozdulattal nyújtsunk még rajta. (Ez azért kell, hogy a két tészta összetapadjon – így 32 cm-es lett.)
Az így kapott körlapból vágjunk 8 egyforma cikket, és nyújtsuk őket 20 cm nagyságúra.
Ezután szorosan tekerjük föl, és tegyük őket sütőpapírral borított sütőlemezre.
Pihentessük, míg a sütő melegszik.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le a tetejüket az olajjal.
Sütés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Ekkor tegyük be a tepsit, majd csökkentsük a hőmérsékletet 190 fokra és süssük 35 percig.
Update (Ti Készítettétek):
„Nagyon-nagyon finom, felkerült a kedvencek listájára.”-írta fotójához Pelcz Renáta.
Szafi Free gluténmentes diós csíkos kifli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!