Vegán rácsos zabfasírt
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Először készítsük el a zabfasírtot:
- 70 g Szafi Reform zabdara (Szafi Free zabdara ITT!)
- 40 g Szafi Reform zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 40 g Szafi Reform zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 24 g Szafi Free gluténmentes sörélesztő pehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 12 g Szafi Reform fasírt fűszerkeverék (Szafi Reform fasírt fűszerkeverék ITT!)
- 12 g Szafi Reform vöröshagyma granulátum (Szafi Reform vöröshagyma granulátum ITT!)
- 2 g Szafi Reform fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 4 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 240 g forró víz
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a forró vizet és fakanállal alaposan dolgozzuk össze.
Fedjük le az edényt és legalább 30 percig pihentessük.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, nedves kézzel osszuk el a masszát 8 egyenlő súlyú darabra, majd sodorjunk belőlük 13 cm hosszú rudat.
Tészta hozzávalói és elkészítése:
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 35 g paleo mustár (paleo mustár ITT!)
- 40 g kókuszmargarin (45 % zsírtartalmú)
- 145 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 tk mustár és 15 g víz keveréke, a sütés előtti kenéshez
Gluténmentes vegán rácsos zabfasírt
Morzsoljuk össze a liszttel a margarint.
Oldjuk fel a sót és az élesztőt a vízben, majd öntsük a lisztre és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Fedjük le az edényt és pihentessük 15 percig.
Ezután, enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindegyikből 13×8 cm-es lapot, majd a felső szélén kb. 3 cm-es részt vágjuk át rácsformázóval.
Kenjük le 1 tk. mustárral, tegyük rá a fasírtrudat, és végül hajtsuk rá a felső kivágott részt.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Mielőtt a sütőbe rakjuk kenjük le őket a mustár és a víz keverékével.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
A 8 db rúd súlya 590.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 172 Kcal
- Fehérje: 5,4 g
- Zsír: 4,3 g
- Szénhidrát: 25,6 g
100 grammban:
- Energia: 233 Kcal
- Fehérje: 7,3 g
- Zsír: 5,8 g
- Szénhidrát: 34,7 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!