Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Szafi Free vegán diós-krémes szelet
Szafi Free vegán diós-krémes szelet
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
DIÓS PISKÓTA hozzávalói (kb. 10 sütihez) (a Szafi Free hajdinás piskóta – RECEPT ITT! – alapján, az alábbi módosításokkal):
- 180 g víz
- 40 g almaecet (almaecet ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 100 g darált dió
- 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
Ebben a sorrendben kevertem össze, majd simítottam szét egy sütőpapírral bélelt, olajpray-vel lefújt 32×37cm-es tepsibe. 175 fokon, légkeveréssel 18 perc alatt sült meg. Ezután 4 téglalapra felszeleteltem a tepsi méretű vékony piskótát, amiket csak egymásra kellett tenni. (és nem kellett szórakozni a magas piskóta lapokra vágásával).
RÉTEGEZÉS: piskóta, főzött krém, piskóta, főzött krém, piskóta, főzött krém, piskóta, csokimáz.
FŐZÖTT KRÉM hozzávalói:
- 200 g mandulatej (mandulatej ITT!)
- 100 g víz
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 50 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 1 kiskanálnyi vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 1 kiskanálnyi citromlé
- 2 csepp vadnarancs aroma (elhagyható)
Kézi habverővel összekutyultam, majd lassú tűzön kevergetve kb. 2 perc alatt besűrítettem.
CSOKIMÁZ:
- 15 g kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- rizsszirup érzésre (bármilyen édesítő jó)
- 20 g víz keveréke
Ez a süti abbahagyhatatlan. Azért pár darabot sikerült kimenekítenem a hűtőbe, holnapra szerintem még durvább lesz a dolog.”
RECEPT 2.
(A recept készítője: Veganblog/Instagram)
Vegán dupla karamellás diós szelet
Vegán dupla karamellás diós szelet
„Hétvégén követtük el ezt a merényletet. Szerettünk volna kedveskedni valami finomsággal a családnak. Körbenéztünk, milyen elfekvő alapanyagok vannak itthon, és hát ott árválkodott egy kis darált dió még Karácsonyról, meg egy adag karamell szósz a hűtőben. Így esett a választásunk Évi diós piskótájára, amit mi megkentünk házi vegán karamellszósszal, és főztünk hozzá egy karamell-krémet is, csak hogy teljes legyen az élvezet. Ezt a receptet hosszabb ideig tartott leírni, mint összeállítani. Bátran álljatok neki, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és valami brutálisan finom.”- írta fotójához Veganblog
10 szelet 50 perc
Hozzávalók a diós piskótához:
- 180 g víz
- 40 g almaecet (almaecet ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 100 g darált dió
- 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
A karamell szószhoz:
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) puha magozott datolya (jól megpakolva) – ha nem puha, áztassuk be előtte a növényi tejbe
- 1/2 bögre natúr növényi tej
- 1 kiskanál vanília kivonat
- csipet Szafi Reform Himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- (pici Szafi Reform fahéj (Szafi Reform fahéj ITT!), kurkuma (Szafi Reform kurkuma ITT!), gyömbér (Szafi Reform gyömbér ITT!) – ízlés szerint)
Karamell pudinghoz:
- 200 g natúr növényi tej
- 100 g víz
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 50 g Szafi Free karamellás zabpuding por (Szafi Free karamell ízű zabpuding por ITT!)
- 1 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 1 kiskanálnyi vanília aroma (vanília aroma ITT!)
Csokimázhoz:
- 15 g Szafi Reform cukormentes kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- datolyapaszta, más édesítő – ízlés szerint – nekünk maradt a karamell szószból, azt adtunk hozzá
- 20 g víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
Keverjük össze a tésztához a leírt sorrendben a hozzávalókat.
Simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan (32 cm × 37cm).
175 fokon, légkeveréssel 18 perc alatt süssük meg
Közben készítsük el a karamell szószt: tegyük turmixgépbe a hozzávalókat – mi poharas turmixot használtunk – járassuk addig, míg teljesen krémes lesz az elegyünk.
Miután megsült a piskóta, vágjuk 4 egyforma téglalapra, szedjük le a sütőpapírról, tegyük félre kicsit hűlni.
Főzzük meg addig a karamell pudingunkat: keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton főzzük jó sűrűre, majd kicsit hagyjuk hűlni.
Készítsük el a csokimázat is: keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat.
Állítsuk össze a süteményt, így rétegezzük egy tálra: piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, karamell szósz, karamell puding, piskóta, csokimáz.
Tegyük hűtőbe néhány órára szeletelés előtt, hogy megpuhuljanak a lapok, és könnyű legyen szeletelni.
Update (Ti Készítettétek):
„Balaton szelet”. Dóri&Ákos a Veganblog írója így nevezte el ezt a sütit, ezt írták fotójukhoz:
„Azért kapta ezt a nevet ez a süti, mert kicsit hullámos lett. Ez pedig a türelmetlenségünknek köszönhető, ugyanis nem bírtuk kivárni a pihentetési időt, és bizony, felszeleteltük, neki estünk előbb. Lányaink szerint extra finom lett.
Ismét Évi receptjéből indultunk ki, hiszen már múltkor is szuperül bevált ez a diós piskótalap. Köszönjük. Főztünk egy sűrű vaníliás krémet pudingporból, és még egy réteg lekvár is került bele.
Tényleg, nagyon egyszerű elkészíteni, próbáld ki!
gluténmentes, olajmentes, szójamentes, vegán
10 szelet 50 perc
Recept:
Hozzávalók:
Diós piskótához:
- 180 g víz
- 40 g almaecet
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő
- 100 g darált dió
- 150 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
Barack lekvár
Vaníliás krém:
- 200 g növényi tej
- 100 g víz
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
- 50 g Szafi Free vaníliás zabpuding por
- 1 evőkanál Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
Csokimázhoz:
- 15 g Szafi Reform cukormentes kakaópor
- datolyapaszta, más édesítő – ízlés szerint
- 20 g víz
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral.
Keverjük össze a tésztához a leírt sorrendben a hozzávalókat.
Simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsibe vékonyan (32 cm × 37cm)
175 fokon, légkeveréssel 18 perc alatt süssük meg.
Miután megsült a piskóta, vágjuk 4 egyforma téglalapra, szedjük le a sütőpapírról, tegyük félre kicsit hűlni.
Főzzük meg addig a vaníliás krémünket: keverjük össze alaposan a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton főzzük jó sűrűre, majd kicsit hagyjuk hűlni.
Készítsük el a csokimázat is: keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat.
Állítsuk össze a süteményt, így rétegezzük egy tálra: piskóta, lekvár, vaníliás krém, piskóta, lekvár, vaníliás krém, piskóta, lekvár, vaníliás krém, piskóta, csokimáz
Tegyük hűtőbe néhány órára szeletelés előtt, hogy megpuhuljanak a lapok, és könnyű legyen szeletelni.”
Szafi Free vegán „Balaton szelet”
” Évi brutál finom kis sütijét mindenképp próbáljátok ki. Tényleg lehetne az év tortája annyira egyszerűen és gyorsan kész van, mint amennyire finom. Nálunk ezt az adagot is szétkapkodták, mindenki imádja.”- írta fotójához Endre Tímea.
Szafi Free vegán diós-krémes sütemény
Nyitrayné Bakos Annamária dupla adagban készítette:
Szafi Free gluténmentes diós-krémes sütemény
„A krém az alábbiak szerint készült, így gesztenyés feelingje lett:
75 g lisztet 100 ml vízzel, 225 ml mandulatejjel, 20 g négyszeres édesítővel és a vanília aromával sűrűre főztem. A citromlevet kihagytam, helyette 3 evőkanál rum aromát kevertem hozzá. „- írta fotójához Fehérné Oravecz Ildikó
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!