Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Zsikla Dóri)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett hólabda/kozáksapka
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett hólabda/kozáksapka
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Piskóta:
- 4 tojás
- 1 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3,5 evőkanál Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 0,5 evőkanál kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt és egyenként a sárgáját, majd már előre összekevert lisztet, kakaót és sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és ujjnyi vastagra szétterítjük.
180 fokos előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük.
Krém:
- 4 dl lm tej/növényi „tej”
- 1 csomag pudingpor
- édesítő, vanília ízlés szerint
- 200 ml felvert lm habtejszín/növényi „tejszín”
- 1 csomag zselatinfix
Pudingot megfőzzük, majd ha langyosra hűlt robotgép segítségével összekeverjük a habtejszínnel és a zselatinnal.
Hagyjuk hűlni, majd a kihűlt, pogácsa szaggatóval kivágott piskóta korongokat megkenjük vele, összetapasztunk kettőt és kívülről is lekenjük, majd kókuszreszelékbe (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!) forgatjuk.(minél több a krém annál finomabb!)
Olvasztott étcsokival csurgatjuk le a tetejét.
Néhány órát/egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Természetesen tojásmentes piskótával és növényi tejtermékekkel is szuper.”
RECEPT 2.
(A recept készítője: Fürst Eszter)
Szafi Free vegán hólabda süti
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free Hajdinamentes Univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 22 g zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 80 g datolyaszirup (datolyaszirup ITT!)
- 1 csipet Himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 14 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 70 g baracklekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 280 g kókusztej (kókusz”tej” ITT!)
Elkészítése:
Alaposan összekeverem a kimért hozzávalókat, majd szilikon formába öntöm. {20×20 cm}
Előmelegített sütőben 200°-on 25-30 percig sütöm.
(A sütési idő eltérhet a sütőtől függően!)
Rácson hagyjuk kihűlni!
Töltelék:
- 250 g vegán mascarpone
- 22 g agavé szirup (agávé szirup ITT!)
- 2 g vanília aroma
Alaposan összekeverem
Süti oldalára és a tetejére:
Kókusztej kakaóporral kikeverve, valamint kókuszreszelék.(Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
******************
Szafi Reform paleo hólabda sütit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes vegán hólabda sütit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
„Ki mondta, hogy nyáron nem lehet hólabdázni? Jött egy hirtelen ötlet, hogy elkészítem a képen látható hólabdát, más néven kozák sapkát. Kijelenthetjük, hogy szuper ötlet volt. Mert elképesztően finom lett. Gyorsan el is fogyott. Ugyan jobban kedvelem a pikk pakk összedobható sütiket, de még ezt sem volt vészes elkészíteni. Így, ha Te is szereted a kókuszos sütiket, ne habozz! Próbáld ki!”- írta fotójához Bíró Szilvi
Szafi Free gluténmentes hólabda/kozáksapka
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes hólabda süti
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes hólabda süti
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!