Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Gluténmentes spenótos lasagne serpenyőben sütve
Gluténmentes spenótos lasagne serpenyőben sütve
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Tehát a hozzávalók:
egy pofás kis 17 cm átmérőjű serpenyő
Tésztához (alaprecept ITT!-4. verzió):
- 75 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 60 g víz
(ez a mennyiség nem elírás, pici adag, de nagyon szép vékonyra lehet nyújtani)
A töltelékhez:
- olaj vagy növényi vaj
- 250 g friss bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g rizstejszín
- 1 ek Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett liszt
- 1 ek Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pár percet pihentetjük majd pici liszttel megszórt szilikon lapon a lehető legvékonyabbra, kb. 1-2 mm-re nyújtjuk. (Nekem 5 lapom lett a fenti mennyiségből).
Zsiradékon megpároljuk a spenótot, ha sok levet engedne, leöntjük róla. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jöhet a rizstejszín, liszt és a sörélesztőpehely.
Egyet forralunk rajta és kész is és rétegezhetjük: Serpenyőbe pici zsiradék, tésztalap, töltelék, tésztalap, töltelék… és így tovább míg el nem fogy minden hozzávaló.
Végül fedő, takarék láng és így süthetjük kb. 15 percet, végül egy ügyes mozdulattal egy vagy két villa segítségével megfordítjuk, további 5-10 percet sütjük. Tetejére mehet sajt és kész is. I S T E N I!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!