Gluténmentes mákos „vargabéles”
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes mákos „vargabéles”
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 130 g Szafi Free fusilli tészta (Szafi Free fusilli tészta ITT!)
- 75 g darált mák
- 75 g eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 6 g reszelt citromhéj
- 25 g frissen csavart citromlé
- 420 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Elkészítés:
Forraljuk fel a mandulaitalt a sóval és az édesítővel, majd öntsük hozzá a tésztát.
Keverjük, át és újbóli forrást követően, vegyük le a tűzhelyről, fedjük le az edényt és hagyjuk így 2 percig. (Ha nem lepi el a tejhelyettesítő a tésztát, pihentetés közben egyszer keverjük át.)
Hűtsük langyosra, és keverjük bele a citromlevet.
Miközben áll a tészta, keverjük össze a maradék hozzávalókat.
Ha letelt a két perc, öntsük a száraz alapanyagokhoz a tésztát a mandulaitallal együtt, és fakanállal alaposan keverjük össze.
Simítsuk a masszát egy 23,5×19,5 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe, és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!