Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Gluténmentes tökös-mákos szilvás kocka
Gluténmentes tökös-mákos szilvás kocka
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Én még ilyen finom mákos piskótát nem ettem! Tökös-mákos a lelkem ráadásul, mert hogy tökmagliszt is van benne. Észveszejtően finom, puha a tésztája, rajta a szaftosra rásült szilva, hát nah, überkirály! A tökmaglisztről mindig szépeket mondok, de meg is érdemli: szinte nulla (!) szénhidrát és zsír van benne, viszont nagyon magas a fehérjetartalma! Bátran nyúljatok ehhez az alapanyaghoz!”-írta fotójához Évi.
TÖKÖS-MÁKOS PISKÓTA (9 kocka) (ALAPRECEPT ITT!):
- 300 g langyos víz
- 30 g citromlé
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 23 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- nagy csipet fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 50 g darált mák
- 25 g Szafi Reform tökmagliszt (Szafi Reform tökmagliszt ITT!)
- 155 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
A vizes hozzávalókhoz kevertem a száraz hozzávalókat, szilikon formába simítottam, majd 3 felszeletelt szilvát a tetejére rendeztem. 180 fokon, légkeveréssel 35 perc alatt sült meg a kicsike. Brutkó nagyon!”
Málnás-mákos tiramisu
(A recept késztője: Pálinkás Évi)
MÁLNÁS-MÁKOS TIRAMISU (6 adag):
MÁKOS PISKÓTA:
- 300 g langyos víz
- 30 g citromlé
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 23 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 75 g darált mák
- 175 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Szilikon formában 180 fokon, légkeveréssel 35 percig sült. Tökéletes piskóta.
FEHÉR KRÉM:
- 150 g vegán mascarpone
- 200 g kókusztejszín
- nagy csipet édesítő
- vaníliaaroma
MÁLNAÖNTET:
- kb. 500 g fagyasztott málna
- nagy csipet édesítő
A fagyóból kikapott málnát icipici vízzel lassú tűzön kb. 10 percig főztem. Egy tésztaszűrőn átpasszíroztam, hogy tiszta, mag nélküli szószt kapjak. Belekevertem egy kis édesítőt.
RÉTEGEZÉS:
Málnaszószban megáztatott piskótakockák, fehér krém, málnaszószban megáztatott piskótakockák, fehér krém, tettünk rá némi kemény habbá vert vegán tejszínhabot is, és nyakon öntöttük málnaszósszal.
Mákos-vaníliakrémes süti
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
MÁKOS PISKÓTA:
- 300 g víz
- 30 g citromlé
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 23 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 75 g darált mák
- 175 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Összekutyultam, szilikon formában 180 fokon, légkeveréssel 35 percig sütöttem. Mikor kicsit hűlt, félbe vágtam a piskótát. A két lap közé került a krém.
PUDINGOS KRÉM:
- 400 g kókusztej
- 50 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 1 csapott evőkanál édesítő
- 1 kávéskanálnyi agar-agar por (agar-agar ITT!) (a zselatin növényi megfelelője).
Kézi habverővel dolgozva, folyamatosan kevergetve sűrűre főztem. Az agar-agar por végezte a dolgát, kihűlés után a pudingos krémet kicsit „kocsonyásította”, így szeleteléskor is gyönyörűen megáll, nem kúszik el.
Igazából csak kinézetre hasonlít intelligens tesójára, nem sok közös van bennük, viszont erre én is rámehetek. Álompuha a piskóta, ezzel a pudingos krémmel meg valami őrjítően finom.”
Vegán diós-tökmagos piskóta áfonyával
(A recept késztője: Pálinkás Évi)
Vegán diós-tökmagos piskóta áfonyával
Hozzávalók:
- 300 g víz
- 30 g citromlé
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 25 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 35 g darált dió
- 35 g Szafi Reform tökmagliszt (Szafi Reform tökmagliszt ITT!)
- 170 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A fenti sorrendben összekevertem, szilikonformába simítottam, majd tetejét beborítottam áfonyával. 180 fokon, légkeveréssel 35 percig sütöttem. Nagyon finom, puha, könnyed piskóta lett, a gyönyörű zöldes színe meg már csak ráadás.”
Szafi málnás-diós csokis kevert sütit készített, Instagram oldalán (https://www.instagram.com/burjan_szafi/) osztotta meg fotóját:
Vegán málnás diós csokis süti
Vegán málnás diós csokis süti
Hozzávalók:
- 300 ml víz
- 30 ml citromlé
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres édesítő ITT!)
- 35 g Szafi Reform tökmagliszt (Szafi Reform tökmagliszt ITT!)
- 170 g Szafi Free univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g darált dió
- málna, csoki ízlés szerint
Elkészítés:
Mindent keverjünk össze, öntsük tepsibe, majd 180 fokon 25-30 percig süssük készre.
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi újra elkészítette, ezt írta fotójához:
„Brutálisan puha a piskóta, még másnap is (hála a tökmaglisztnek)!! Elég gyakran kell ilyet sütnöm a ház urának..”
Gluténmentes vegán mákos-szilvás süti
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!