Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Gluténmentes húsmentes krumpli-lasagne
Gluténmentes húsmentes krumpli-lasagne
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Vigyázat, kegyetlenül finom krumpli-lasagne, amit képtelenség abbahagyni!! Teljesen kiborultunk, hogy hogy lehet valami ennyire nagyon durván finom!!! Feltűnés nélkül felzabáltuk az egészet. Egyébként ez pöti változtatással a sütőben sült spenótos krokett receptem.” (RECEPT ITT!)
KRUMPLI-LASAGNE (8 kocka):
- 500 g főtt újburgonya (sima buri is jó, de akkor picivel több vizet igényelhet a tészta!)
- 6 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 50 g langyos víz
- 10 g almaecet (almaecet ITT!)
- 10 g Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 120 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Az újburit sós vízben puhára főztem (kb. 25 perc). Leszűrtem, kimértem belőle 500 g-ot, és még langyosan áttörtem. Adtam hozzá 30 g hideg vajat (növényi margarinnal vegán a recept), eldolgoztam benne. Ezután jött a só, a langyos víz, az almaecet, a sörélesztőpehely, és a liszt.
Szilikon nyújtólapra szórtam pici bambuszrostlisztet (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!), rátettem a krumplis cuccot. A krumpli tetejére is szórtam egy kis lisztet, majd egy sütőpapírt tettem fölé. A szilikonlap és a sütőpapír között szépen kinyújtottam téglalap formára, kb. 3 mm-esre. Lehúztam a felső sütőpapírt róla.
Megkentem a tésztát ajvárral (csípős sültpaprika krém), ráfektettem vegán chilis „felvágottat”, megszórtam vegán reszelt „sajttal”. Rövidebbik felétől elkezdtem feltekerni a tésztát a szilikonlap megemelésével, mintha csigát készítenék. Minden ráhajtásnál emeltem a szilikonlapot, így nagyon egyszerűen ment.
A kész tekercset óvatosan sütőpapíros tepsire emeltem át, lefújtam fokhagymás olajspray-vel. 180 fokon, légkeveréssel 35 perc alatt sült ropogósra. Sütés közben szépen elterül laposabbra, pont olyan lesz, mint egy isteni lasagne. Higgyétek el, brutális! Must have darab.”- írta fotójához Évi.
Szafi sós rétest készített a fenti recept alapján (egy picit tovább sütötte), Instagram oldalán (https://www.instagram.com/burjan_szafi/) osztotta meg fotóját:
Videó a sós rétes elkészítéséről (fél adag, növényi „vajjal”, almaecet nélkül):
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi újra elkészítette, ezt írta fotójához: „A külseje ropogós, a belseje olyan, mint egy isteni besamel mártás, megőrülsz-megvadulsz!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!