Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Vegán pudingos mese almás süti
Vegán pudingos mese almás süti
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„A kevert alapot Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékkel sütöttem, a vaníliás réteg pedig Szafi Free vaníliás zabpudinggal készült. Az alapja tök jó puha, az almás réteg pedig igazán szaftossá varázsolja. A vékony szeletekre vágott almára öntjük a piskóta alap felét, majd a másik felébe keverünk egy kevés kakaót, így tulajdonképpen már három réteg kerül a tepsibe. Amikor megsül, megfordítjuk és felülre kerül az alma, amit jó vastagon megkenünk főzött krémmel. Akkor a legfinomabb, ha alaposan lehűl és jól összeérnek az ízek.”
Tészta hozzávalói:
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 180 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 140 g növényi joghurt
- 160 g cukormentes mandulaital (hozzáadott cukortól mentes mandulaital ITT!)
- 12 g sütőpor
- 2 evőkanál Szafi Reform holland kakaó (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- ½ citrom leve
- 3 db közepes méretű alma
- Ízlés szerint fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
Krém hozzávalói:
- 600 g hozzáadott cukormentes mandula ital
- 180 g Szafi Free vaníliás zabpuding (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 250 g növényi tejszín
Tetejére:
- Ízlés szerint olvasztott glutén-, tej- és cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, az édesítőt és a sütőport. Adjuk hozzá a joghurtot, a mandulaitalt és a citrom levét, majd egy kézi habverővel alaposan keverjük össze.
Az almákat pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre.
Egy sütőpapírral bélelt kb. 20×30 cm-es tepsi aljába fektessük le az alma szeleteket, hogy kicsit fedjék egymást. Szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal.
A tészta felét simítsuk az almák tetejére, a másik feléhez keverjük a kakaóport és rétegezzük a fehér tésztára.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 30 perc alatt süssük készre.
Várjuk meg, hogy a sütemény alap kissé lehűljön a tepsiben, majd vegyük ki és fordítsuk meg, hogy az alma kerüljön a tetejére.
A krémhez mérjük egy lábosba a növényi italt, adjuk hozzá az édesítőt és a zabpudingot, majd keverjük csomómentesre.
Folyamatos keverés mellett főzzük sűrűre.
A krémet alaposan hűtsük le, habosítsuk fel a tejszínnel és kenjük az alma tetejére.
Díszítsük a tetejét ízlés szerint olvasztott csokoládéval, majd tálalás előtt pár órára tegyük a hűtőbe.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!