Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Gluténmentes zsemle Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverékből
Gluténmentes zsemle Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverékből
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Ki fogja csak miattam (vagy a képen látható valóban ROPOGÓS héjú zsemle miatt) megvenni az új Szafi Free palacsinta lisztet? Nem, nem néztem be, direkt ebből sütöttem, mert kíváncsi voltam működik-e?! És igen! Ollllyan ropogós héjú zsemlét sütöttem mint még soha! Tudom, nyilván nem azért vesz az ember lánya palacsinta lisztet, hogy pékárut süssön belőle, de talán ez a posztom jól jöhet annak aki ezt az egyetlen lisztet választja a Szafi palettából, ugyanis nem csak pali süthető belőle, hanem sok más finomság is! A nyers tészta olyan mint egy puha gyurma, nagyon könnyen formázható (én olajos gumikesztyűs kézzel tettem) és nem terül szét. Az enyém azért lett laposabb mert császárzsemle formázóval mintáztam, ahhoz pedig elengedhetetlen a “lapítás”. De elkészült már sima zsemleként is, az ducibb lett! A kész, megsült zsemle héja eszméletlenül ropogós, rusztikus. Tömörebb mint egy hagyományos mentes lisztből készült, kukoricakeményítős tészta, de így is lyukacsos, nagyon finom illatos és nem hullik atomjaira, szendvics alapnak is kiváló! Ha valaki csak fele annyira köles-fan mint én, annak tuti ízleni fog!
Tipp: fokhagymakrémleveshez tökéletes mini cipó lehet.”-írta fotójához Vera.
Hozzávalók 2 db zsemléhez:
- 145 g langyos víz
- 5 g frissen facsart citromlé
- 4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 175 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- (ha plusz ízt szeretnétek, mehet bele Szafi Reform kenyérfűszer (Szafi Reform kenyérfűszer ITT!), őrölt kömény, aprított aszalt paradicsom stb..)
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, kanállal összekeverjük és meleg helyen 5 percet pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztából olajos kézzel gombócokat formázunk, tepsibe tesszük, császárzsemle formával mintázzuk és további 10 percet kelesztjük. Tetejét vékonyan lekenjük olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük, végül grill fokozaton (kb. 2 perc) rápirítunk picit. Nincs filter, ez a valóság!”
Gluténmentes kenyér Szafi Free köles alapú palacsintalisztből
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Gluténmentes kenyér Szafi Free köles alapú palacsintalisztből
„Tipp: Ha fokhagymakrémleveshez keresitek a tökéletes gluténmentes cipót, akkor hoztam egy nagyon szuper receptet!
Hozzávalók:
- 145 g langyos víz
- 5 g frissen facsart citromlé
- 4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 175 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- (ha plusz ízt szeretnétek, mehet bele Szafi Reform kenyérfűszer (Szafi Reform kenyérfűszer ITT!),, őrölt kömény, aprított aszalt paradicsom stb..)
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük, kanállal összekeverjük és meleg helyen 5 percet pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztából olajos kézzel egy nagy gombócot formázunk, tepsibe tesszük, keresztben bevágjuk, további 10 percet kelesztjük. Tetejét vékonyan lekenjük olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percet sütjük, végül grill fokozaton (kb. 2 perc) rápirítunk picit.
R O P O G Ó S!
Lehet skalpolni és megtölteni finom leveskével vagy egyszerűen csak szendvicsként készítve is szuper lesz!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Vera!
Örök hála ezért a receptért!
Végre megszületett az a kenyér, ami számomra teljesen vissza adja a hagyományos kenyér ízvilágát.
Sok féle kenyeret vagy zsemlét kipróbáltam már, több is van, amit szeretek, és rendszeresen sütöm, de egyik sem hasonlít ennyire a hagyományos kenyérre és nekem nagyon hiányzott ez az íz az ètrendemből.
Köszönet érte! :):):)