Húsmentes borsófehérjés rakott kelkáposzta
Húsmentes borsófehérjés rakott kelkáposzta
Szafi Instagram oldalán (https://www.instagram.com/burjan_szafi/) osztotta meg a receptet:
Hozzávalók (6 fő):
- 1 fej kelkáposzta
- 200 g basmati rizs
- 1 csomag Szafi Free borsófehérje granulátum (Szafi Free borsófehérje granulátum ITT!)
- 2 doboz tejföl (nálam növényi)
- 1 doboz joghurt (nálam növényi)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kanál kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- Só (Szafi Reform himalaya só ITT!), bors, füstölt pirospaprika (Szafi Reform füstölt őrölt pirospaprika ITT!), illetve mehet bármilyen fűszerkeverék hozzá, én egy kis Szafi Reform indiai szárnyas fűszert (Szafi Reform indiai szárnyas fűszerkeverék ITT!) adtam hozzá
Húsmentes borsófehérjés rakott kel
Elkészítés:
A káposztát darabjaira szedtem, a torzsáját kivágtam, és sós vízben 15 percig főztem, majd lecsepegtettem.
Közben a rizst megfőztem, a borsófehérje granulátumot annyi forró vízbe áztattam, hogy ellepje (ezt mind fel is szívta), és a vöröshagymát pici olajon megdinszteltem.
A hagymához adtam a fűszereket, az áztatott borsófehérje granulátumot, és kevés vizet aláöntve picit kevergettem a tűzön.
Egy tepsi aljára tettem a káposzta 1/3-át, rátettem a párolt rizs felét, megkentem tejföllel, borsoztam, majd rátettem a hagymás borsófehérje felét, ezután újból káposzta, rizs, tejföl, őrölt bors, borsófehérje, végül befedtem a maradék káposztával, megkentem tejföllel, pici őrölt bors ment a tetejére és ment a sütőbe.
180 fokon 40 percig sütöttem, légkeveréssel.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!