Szafi Free rostcsökkentett vegán cukkinis „sajtos” pogácsa
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free rostcsökkentett vegán cukkinis „sajtos” pogácsa
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 7 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 6 fújás folyékony füst (folyékony füst ITT!)
- 20 g fehérborecet (fehérbor ecet ITT!)
- 25 g folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 50 g reszelt Violife sajt
- 1 közepes saláta cukkini (héjatlan, reszelt – 2 g sóval 5 percig állni hagyni -, levétől kinyomott 128 g)
- 140 g kézmeleg víz
- 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 2 g olaj a sütés előtti kenéshez
- 8 g magkeverék a sütés előtti szóráshoz
Szafi Free gluténmentes vegán cukkinis „sajtos” pogácsa
Elkészítés:
Keverjük a nedves hozzávalókhoz a cukkinit, a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet, a sót, és gyúrjuk össze.
Fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
A pihentetési idő letelte után, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és nyújtsuk 1,8-2 cm vastagra.
Szúrjuk ki 4,5 cm-es pogácsaszaggatóval.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újra, még az tészta elfogy.
Összesen 22 db lesz.
A kiszaggatott tésztát sodorjuk meg a két tenyerünk között, és tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire.
Pihentessük, míg a sütő melegszik. (Ez kb. 15 perc.)
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le az olajjal és szórjuk rá a magot.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 32 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!