Szafi Free gluténmentes diós nudli vanília sodóval
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes diós nudli vanília sodóval
Nudli hozzávalói és elkészítése:
- 100 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 85 g langyos víz
- 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 1 liter enyhén sós víz a főzéshez
Keverjük össze a sót, az édesítőt a vízzel, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal dolgozzuk össze.
Lefedve pihentessük 10 percig.
Ezután borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és sodorjunk belőle egy
60 cm hosszú rudat.
Vágjuk kb. 1 cm széles darabokra, majd formázzuk meg nudli alakra.
Forraljuk fel a vizet a sóval, és tegyük bele a nudlikat.
Keverjük át, majd újraforrástól számítva, közepes hőfokon főzzük 3 percig.
Ezután szedjük ki hideg vízbe, majd szűrjük le róla.
Forgassuk meg édesítővel kevert őrölt dióban, és a sodóval tálaljuk.
Sodó hozzávalói és elkészítése:
- 25 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 8 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- csipetnyi só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 300 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Keverjük csomómentesre a hozzávalókat, majd forraljuk fel.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!