Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kohári Éva)
Gluténmentes profiterol
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Az elkészítése pofon egyszerű: egy nagyon egyszerű, égetett tészta alaphoz főztem vaníliás zabpudingot, amit némi tejszínnel lazítottam. Egy tök laza, csütörtök esti süti lett belőle. Ne gondolkodjatok rajta sokat, minél előbb készítsétek el ti is.
Legközelebb kókuszos, csokis krémmel töltöm meg a golyókat.
Ja, ebből az alapból nyugodtan süssetek churrost, vagyis nyomjátok olajba a habzsákba töltött masszát és forgassátok fahéjas cukorba (édesítőbe). Na az is tuti bitang jó lesz belőle.”-írta fotójához Éva.
Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g víz
- 50 g margarin vagy vegan vaj
- 1 csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 100 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 3 db M-es méretű tojás
Töltelék:
- 100 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 300 g növényi ital
- 50 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 4 dl növényi tejszín
Szafi Free gluténmentes profiterol
Elkészítés:
Mérjük a vizet és a margarint, a sót egy lábosba és folyamatosan kevergetve melegítsük, míg teljesen felolvad a margarin.
Öntsük hozzá a lisztkeveréket, keverjük csomómentesre és tegyük vissza a tűzhelyre kb. 30 másodpercre, míg egy csomóba áll össze a tészta.
A tűzhelyről levéve várjunk pár percet, hogy kissé lehűljön.
Keverőgéppel egyesével keverjük hozzá alaposan a tojásokat.
A tésztát töltsük habzsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk halmokat (20-22 db-ot).
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre. A sütőben hagyjuk langyosra hűlni.
A krémhez a zabpudingot, a növényi italt, az édesítőt mérjük egy lábosba és keverjük csomómentesre.
Főzzünk belőle sűrű krémet és még forrón keverjünk hozzá 2 dl növényi tejszínt, majd hűtsük le.
A másik 2 dl tejszínt verjük kemény habbá és egy spatula segítségével forgassuk a lehűlt pudinghoz.
Töltsük a krémet sima csővel ellátott habzsákba és töltsük meg alaposan a tésztákat.
Update (Ti Készítettétek):
“Égetett tészta mascarpone krémmel és gyümölcsökkel! Elképzeltem egy levelestésztát pudinggal a tetején gyümölcsökkel. Megvehettem volna a boltban is de inkább egy egészségesebb változatát választottam!”-írta fotójához Melian Brenda.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!