Gluténmentes vegán bolognai krémes csavart
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes vegán bolognai krémes csavart
Töltelék hozzávalói:
- 40 g Szafi Reform bolognai alappor (Szafi Reform bolognai alap ITT!)
- 20 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g Violife reszelt sajt
- 70 g forró víz
Keverjük össze az alapport a liszttel és dolgozzuk csomómentesre a forró vízben.
Felhasználásig hagyjuk a konyhapulton.
Tészta hozzávalói:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 280 g kézmeleg víz
- 6 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 10 g magkeverék a sütés előtti szóráshoz
Gluténmentes vegán bolognai krémes csavart
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a vizet és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha egybeállt a tészta, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ezután, borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre, dolgozzuk át és nyújtsunk belőle egy 30×28 cm-es lapot.
Az alsó fél részre egyenletesen kenjük rá a tölteléket, szórjuk rá a sajtot.
Hajtsuk a szabadon maradt részt az alsó lapra, majd függőlegesen, lágyan nyújtsunk 21 cm nagyságúra.
Az így kapott duplán hajtott lapot vágjuk 9 egyenlő nagyságú részre, csavarjuk meg néhányszor és tegyük sütőpapírral fedett tepsire.
Pihentessük 15 percig, majd fújjuk le az olajjal és szórjuk rá a magvakat.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 30 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!