Gluténmentes formakenyér Szafi Free köles alapú palacsinta lisztből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes formakenyér Szafi Free köles alapú palacsinta lisztből
Hozzávalók:
- 300 g Szafi free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 3 g cukor (kihagyható, nem kell édesítővel helyettesíteni)
- 30 g paleo olaj (paleo olaj ITT!)
- 300 g kézmeleg víz
- 1 g olajspray a sütés előtti fújáshoz
- 12 g magkeverék a sütés előtti szóráshoz
Szafi Free gluténmentes formakenyér
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, öntsük hozzá a vizet és az olajat, majd fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Híg, nokedli tészta állagot fogunk kapni, ami a sütés kezdetére sűrűsödni fog.
Ezután simítsuk a masszát egy 20,5×11,5 cm. átmérőjű (felső szélesebb rész), sütőpapírral bélelt, fém kenyérsütő formába.
Fedjük le és langyos helyen kelesszük 25 percig. (Én 40 fokos sütőbe raktam kb. 10 percig, majd kivettem és konyhapulton volt, míg a sütő melegedett.)
Miután letelt a pihentetési idő, fújjuk le az olajjal és szórjuk rá a magvakat, majd tegyük a sütőbe.
Sütés:
220 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 50 perc.
Csak kihűtés után vágjuk fel. (Én este késztettem és másnap reggel vágtam fel.)
A kenyér súlya 536 g.
Beltartalmi értékei 100 grammban (ami a kenéshez az olajat, és a szóráshoz használt magvakat is tartalmazza):
- Energia: 263 Kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 7,6 g
- Szénhidrát: 43 g
- Rost: 2,8 g (a magvakkal együtt)
Update (Ti Készítettétek):
Lovas Barbi fotója:
Szafi Free gluténmentes formakenyér
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!