Szafi Reform szénhidrátcsökkentett sajtos stangli
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett sajtos stangli
Hozzávalók:
- 70 g Szafi Reform ch csökkentett termékekhez rostkeverék (Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Reform bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 8 g tojásfehérjepor (kimaradhat, de tartalmasabb lesz a tészta tőle) (tojásfehérjepor ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g porélesztő (kimaradhat) (porélesztő ITT!)
- 3 db tojás (héj nélkül 156 g)
- 10 g citromlé
- 30 g olvasztott mangalica zsír
- 150 g langyos mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- 8 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz
- 12 g tojás a sütés előtti kenéshez
- 45 g (laktózmentes trappista) sajt a sütés előtti szóráshoz
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett sajtos stangli
Elkészítés:
Külön edényben dolgozzuk össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket össze és fakanállal keverjük, még besűrűsödik.
Ekkor fedjük le az edényt és pihentessük 5 percig.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át, majd osszuk 5 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük 17 cm hosszú rudat és tegyük sütőpapírral fedett tepsire.
Kenjük le a tojással, szórjuk meg a sajttal és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!