Szórt vegán „túrós” Szafi Free univerzális lisztből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szórt vegán „túrós” Szafi Free univerzális lisztből
Először készítsük el a tölteléket:
- 300 g szárazon mért köles (Szafi Free köles ITT!)
- 25 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g fekete só (fekete só ITT!)
- 500 g víz
- 120 g fagyasztott ribizli, a töltelék tetejére
Folyó víz alatt alaposan mossuk le a kölest, majd öntsük hozzá a vizet és, alacsony hőfokon, forrástól számított 12 percig főzzük.
Ezután hűtsük langyosra, és keverjük össze az alábbiakkal:
- 16 g vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 8 g reszelt citromhéj
- 12 g aszkorbinsav (Szafi Reform aszkorbinsav ITT!)
Míg hűtjük a tölteléket, készítsük el a tésztát:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g poreritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 50 g Rama vegan vajhelyettesítő
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 370 g mandulaital (mandulaital ITT!)
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk össze a margarinnal.
Szórt vegán „túrós” Szafi Free univerzális lisztből
Elkészítés:
Egyenletesen terítsük el a lisztes keverék felét egy sütőpapírral borított, 21×19 cm-es tepsi aljába.
Locsoljuk meg 120 g mandulatejjel (mindenhová kerüljön), simítsuk rá a tölteléket, szórjuk meg a ribizlivel.
Végül hintsük a tetejére a maradék lisztet, locsoljuk rá a 250 g. tejhelyettesítőt és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
A sütemény súlya 1520 g.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!