Szafi Free vegán ropogós panírban sült cukkini
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán ropogós panírban sült cukkini
Hozzávalók:
- 2 db kb. 18 cm hosszú saláta cukkini, hosszában 3-3 darabra vágva
- 50 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!) (nem fog mind kelleni)
- 30 g Szafi Free tojáshelyettesítő vegán máz (Szafi Free tojáshelyettesítő vegán máz ITT!)
- 6 g indiai fűszerkeverék zöldségekhez
- 90 g víz
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Szafi Free vegán ropogós panírban sült cukkini
Elkészítés:
Oldjuk fel a vízben a sót, majd keverjük el benne csomómentesre a tojáshelyettesítőt.
Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk le a végeit (nem kell hámozni) és hosszanti irányban vágjuk mindkettőt 3 csíkra.
Hintsük meg a fűszerrel és hagyjuk állni 15 percig.
Ezután forgassuk meg a cukkini szeleteket a lisztben, mártsuk meg a vegán mázban, végül ismét forgassuk át a lisztben. (Minél több liszt van rajta, annál ropogósabb lesz.)
A bundázás után azonnal süssük (amennyiben lehetséges, mind a 6 szeletet tegyük egyszerre az olajba, mert sütés közben kifolyik a víz a cukkiniből, ezért felhígul az olaj, illetve lepereg róla a liszt – és a következő adaghoz már nem jó az olaj).
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!