Gluténmentes sütőtökös-mogyorókrémes muffin
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes sütőtökös-mogyorókrémes muffin
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 75 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 6 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g sütőpor (gluténmentes sütőpor ITT!)
- 4 g reszelt narancshéj
- 52 g párolt sütőtök
- 120 g szobahőmérsékletű víz
- 43 g Szafi Reform mogyorókrém a töltéshez (Szafi Reform mogyorókrém ITT!)
- 1 g kókuszolaj spray a sütőforma fújásához
Elkészítés:
Botmixerrel pépesítsük a tököt a vízben.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat a narancshéjjal, majd öntsük hozzá a pépet és dolgozzuk csomómentesre.
Rakjunk 1 ek. masszát a sütőforma aljára, erre tegyünk 1 tk. mogyorókrémet, majd fedjük be újabb evőkanál tésztával.
Simítsuk a felültét egyenletesre, és tegyük a sütőbe.
Gluténmentes sütőtökös-mogyorókrémes muffin
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
A 6 db muffin súlya 276 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 102 Kcal
- Fehérje: 1,7 g
- Zsír: 4,8 g
- Szénhidrát: 12,4 g
100 grammban:
- Energia: 221 Kcal
- Fehérje: 3,6 g
- Zsír: 10,5 g
- Szénhidrát: 26,9 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!