Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lovas Barbi)
Harcsapaprikás szénhidrátcsökkentett kapros-túrós nokedlivel
Harcsapaprikás szénhidrátcsökkentett kapros-túrós nokedlivel
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
“Mint már említettem nektek, nagyon szeretem a Szafis poralapokat, mert villámgyorsan lehet ebédet, vacsorát varázsolni az asztalra. A Szafi Free-Reform nokedli is abszolút kedvencem, amin most csupán annyit változtattam hogy dupla adagot kevertem be és tettem bele túrót és kaprot. Nagyon finom lett, próbáljátok ki.”-írta fotójához Barbi.
HOZZÁVALÓK:
Harcsapaprikás:
- 500 g afrikai harcsafilé
- 1 csomag Szafi Reform magyaros alap (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!)
- 1/2 citrom leve
- 250 g kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 250 g víz
- kevés zsiradék a harcsa alá
Kapros-túrós nokedli a Szafi Free-Szafi Reform nokedli – RECEPT ITT! – alapján, az alábbi módosításokkal:
- 100 g Szafi Free hajdinás nokedli liszt (Szafi Free hajdinás nokedli és házi tészta lisztkeverék ITT!)
- 100 g Szafi Reform ch. csökkentett galuska liszt (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett galuska lisztkeverék ITT!)
- 250 g laktózmentes krémes túró
- 2-3 ek. Szafi Reform szárított kapor (lehet friss is) (Szafi Reform szárított kapor ITT!)
- 380 g langyos víz
- 8 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
ELKÉSZÍTÉS:
A halat felkockázom, kevés zsiradékon pár perc alatt készre sütöm. A magyaros alap port kikeverem a vízzel, kókusztejszínnel, citromlével majd a harcsára öntöm. Közepes lángon, óvatosan kevergetve, addig főzöm míg be nem sűrűsödik a paprikás. Fedő alatt pihentetem amíg a galuska elkészül.
A túrót elkeverem a vízben. (A túró elolvad, tejszerű lét kapunk.) A többi hozzávalót kimérem egy másik edénybe, majd hozzá adom a folyadékhoz. Kézi habverővel alaposan eldolgozom, majd 10-15 percig pihentetem a tésztát.
Közben felforralok egy nagy lábas vizet, visszaveszem közepes lángra és abba szaggatom a galuskákat. Újra felforralom, majd azonnal leszűröm és hideg vízzel alaposan leöblítem.
A nokedlit minimum 2 részletben célszerű szaggatni, hogy ne főjön szét mire a végére érünk!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!