Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes somlói galuska
Ipsits Anita az alábbi módosításokkal készítette el a somlói galuskát (alaprecept ITT!):
Világos piskóta hozzávalói és elkészítése:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g FM kókuszvirágcukor (FM kókuszviráguckor ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1,5 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g almaecet (almaecet ITT!)
- 145 g víz
- 5 g Szilas vanília aroma (vanília aroma ITT!)
Diós piskóta hozzávalói:
- 100 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 35 g őrölt dió
- 35 g FM kókuszvirágcukor (FM kókuszviráguckor ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1,5 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 15 g almaecet (almaecet ITT!)
- 145 g víz
- 5 g Szilas vanília aroma (vanília aroma ITT!)
Piskóták elkészítése:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőket/cukrot és a szódabikarbónát, majd öntsük hozzá a lisztet (a diósba a diót is), és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Öntsük a masszákat egy 21×19 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi fél-fél részébe (fotón láthatjátok), és rakjuk a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
Még sül a piskóta, készítsük el a pudingokat és a kenéshez a levet.
Vaníliás hozzávalói:
- 20 g Szafi Reform instant vaníliás pudingpor (Szafi Reform instant vaníliás pudingpor ITT!)
- 35 g FM kókuszvirágcukor (FM kókuszviráguckor ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 60 g kókuszkrém KARA (Kara kókuszkrém ITT!)
- 240 g kókusztej (kókusztej ITT!)
Csokikrém hozzávalói:
- 20 g Szafi Reform instant kakaós pudingpor (Szafi Reform instant kakaós pudingpor ITT!)
- 35g FM kókuszvirágcukor (FM kókuszviráguckor ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 50 g kókuszkrém KARA (Kara kókuszkrém ITT!)
- 240 g kókusztej (kókusztej ITT!)
Kikevertem a nedves és száraz összetevőket külön, majd egybeöntöttem. Kézi habverővel kikevertem, és felretettem. Először folyósnak érezheted, de be fog sűrűsödni, amit a diós szórást és a narancsleves kenőlevet elkészítem és felvágom a piskótát.
A piskóták kenéséhez:
- 70 g narancslé
- 7 g reszelt narancshéj
- 12 g rumaroma (rumaroma ITT!)
Diós szórás hozzávalói:
- 80 g őrölt diót keverjünk össze 20 g FM kókuszvirágctukorral és 40 g aprított datolyával (datolya ITT!)
Összeállítás:
A kihűtött piskótát vágjuk kb. 1,5 cm-es kis kockákra, majd rétegezzük egy nagyobb edénybe a krémekkel és a dióval. (Minden réteg krémre, és tetejére is kerüljön és dió.)
Igény szerint tejszínhabbal (növényi/LM) díszítsük.
Néhány órára tegyük a hűtőbe.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!