Szénhidrátcsökkentett Bajor karácsonyi paleo stollen recept
- 80 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 15 g Szafi Reform bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 10 g Szafi Reformvaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 60 g aszalt gyümölcs (ebben arany és piros mazsola) (aszalt gyümölcsök ITT!) (Szafi Reform arany mazsola ITT!) (Szafi Reform fekete mazsola ITT!)
- 1 bio citrom héja (8 g)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 40 g kókuszkrém/kókusztejszín/cocomas
- 3 db M-es tojás (162 g)
- 3 db tojásfehérje (102 g)
- 80 g szobahőmérsékletű víz
- 6 g mandula aroma
- +3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- +1 tojássárga 1 ek. vízzel hígítva a tészta kenéséhez
Máz hozzávalói:
- 30 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 8 g Szafi Reform bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 30 g szoba hőmérsékletű víz
Szóráshoz:
- 3 g szeletelt mandula (szeletelt mandula ITT!)
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszrostlisztes felületen, majd nyújtsunk belőle egy 20×16 cm-es lapot.
A hosszanti oldalánál kenjük meg az alsó 1/3-t tojássárgával és hajtsuk fel, úgy, hogy a felső szélétől egy 5 cm-es csíkot hagyjunk szabadon.
Rakjuk sütőpapírral borított tepsire és kenjük le tojássárgával.
Sütése:
Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 40 percig süssük.
Ekkor kenjük meg újból, szórjuk rá a szeletelt mandulát és 180 fokon további 20 percig süssük.
Míg sül kavarjuk össze a máz hozzávalóit és kenjük rá a langyos tésztára.
Várjuk meg, amíg rászárad és vágjuk 12 szeletre.
Tápértékei szeletenként:
- Energia: 67,2 kcal
- Fehérje: 3,6 g
- Zsír: 3,5 g
- Szénhidrát: 5,3 g
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 130,7 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 7 g
- Szénhidrát: 10,2 g
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
************************
Szafi Free zsírszegény, vegán gyümölcskenyeret így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes, vegán stollent így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Katalin tesztelte, és ezt írta róla:
„Szia Szafi! Tegnap elkészítettem a Stollent azzal a változtatással, hogy marcipánt tettem a közepébe (15 dkg darált mandulát 6 ek. vizzel, 4 ek. eritrittel, 1/2 kk. fahéjjal összemelegítettem, majd mikor kihűlt, formáztam és hosszában a kinyújtott tésztára fektettem majdnem középre, majd a szélesebb oldalt ráhajtottam). A sütési időt 5 perccel növeltem.”
Hámori Barbara #szafifitt paleo stollen sütije ilyen lett:
Balogh Konkoly Fruzsina fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett stollen
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!