Paleo-vegán nokedli recept (paleo és vegán)
Hozzávalók (1 adag):
- 40 g Szafi Reform paleo sütőliszt (Szafi Reform paleo sütőliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform tápiókakeményítő (Szafi Reform tápiókakeményítő ITT!)
- 5 g bambuszrost (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!), -> Julika szerint helyettesíthető: 2 g Szafi Reform konjacliszttel (Szafi Reform konjak liszt ITT!) , illetve ha mindkettőt beletesszük: 5 g bambuszrostliszt + 2 g liszt, akkor még jobb lesz az állaga.
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 80 g forrásban lévő víz
100 g tápértéke:
- Energia: 155 kalória
- Fehérje: 3,5 g
- Szénhidrát: 19 g
- Zsír: 7,5 g
******************************
Szafi Free hajdinás csökkentett rosttartalmú lisztből így tudtok vegán nokedlit készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform galuska lisztkeverékből gluténmentes, szénhidrátcsökkentett PALEO nokedlit így tudtok készíteni:RECEPT ITT!
Szafi Free nokedli nokedli lisztkeverékből így tudjátok elkészíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú túrós vagy totus nokedlit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform vegán nokedlit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok vegán nokedlit készíteni: RECEPT ITT!
„Mindenmentes” nokedli Szafi Reform bolognaival |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi,
Mindent pontosan úgy csináltam ahogy írtad. A forrásban lévö víz teljesen összekapta a tésztát, úgy hogy nem lehetett kikeverni sem. Több víz hozzáadása után, alig bírtam kiszaggatni, es az eredmény egy zselés "valami" lett de semmiképen sem nokedni.
Mit rontottam el? Kell hogy forrjon a víz amit hozzáadunk?
Sok alapanyagom ráment, ennek nagyon nem örültem….:(
Köszönöm eläre is a válaszod.
A képen a bambuszrostos verzió van, én úgy készítettem, és tökéletes lett. Julika konjac liszttel készítette és neki meg úgy lett tökéletes. Nem tudom mi lehet a hiba 🙁
(forró vizet kell hozzáadni).
Szia Szafi! Ma jo lett! Bár a kész nokedli belseje még kicsit nyákos…most azt vajon túl főztem vagy nem eleget? Nem mertem sokáig főzni. Sokat számít, hogy nem lobogó vízbe teszed és nem lobogó hanem csak forró vízzel öntöm fel. Nekem kb. 1,4 dl víz ment bele. 80 gr-tól még a liszteket se tudtam összekeverni. Most bambuszrosstal készítettem. 🙂 Gyakorlom aztán egyszer rájövök a tökéletes trükkjére! 🙂 Üdv Orsi
Szia!
Én is próbálkoztam ma vele, de azt hiszem én is azt a zselés valami végeredményt kaptam, amit te. Egész pontosan szétfőtt grízgaluskára emlékeztet a kinézete, az állága viszont nyúlós és zselés. Pedig mindenre nagyon figyeltem.
Orsi, neked végül mi volt a hiba? Hogy sikerült megcsinálnod?
Köszi,
Zsú