Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Farkas Szilvi)
Szafi Free rostcsökkentett vegán töltött batyuk
Szafi Free rostcsökkentett vegán töltött batyuk
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
TÉSZTA:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 5 g frissen facsart citromlé
- 125 g langyos víz
addig pihentessük a tésztát, míg elkészül a töltelék.
TÖLTELÉK:
Előző nap egy fél doboz jackfruitot (jackfruit ITT!) mossunk meg, nyomkodjuk ki a levet belőle, majd szedjük szálaira. Pácoláshoz használjunk fűszerkeveréket, én most Szafi Reform kolbász fűszerkeveréket használtam. (Szafi Reform kolbász fűszerkeverék ITT!)
Így pihenjen egy éjszakát a hűtőben.
Kb. 20 dkg gombát tisztítsunk meg, és a pácolt jackfruittal együtt pirítsuk meg.
A tésztát kézzel lapítsuk téglalap alakúra, majd az egyik felét kenjük meg Szafi Free fűszeres paradicsomszósszal (Szafi Free fűszeres paradicsomszósz ITT!), erre halmozzuk a tölteléket, rászórunk sörélesztőpelyhet (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!), ráhajtjuk a tészta másik felét és lezárjuk.
A tetejét megkenjük paradicsomszósszal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeveréssel 20-25 percig sütjük.”
RECEPT 2.
(A recept készítője: Judit)
Kenyérlángos ízű háromszög Szafi Free univerzális lisztből
Kenyérlángos ízű háromszög Szafi Free univerzális lisztből
„Glutén-, tej- és tojásmentes kenyérlángos ízű háromszögek
Egy szuper jó, a kenyérlángos ízvilágát idéző, egyszerűen összedobható sós falatka receptjét szeretném megosztani.
A tekercsek tésztáját Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből készítettem (195 g), amelyhez langyos Alpro cukormentes mandulatejet (150 g), langyos vizet (60 g), citromlevet (7 g), kevés sót (kb. 5 g) és egy mokkáskanálnyi porélesztőt adtam, és elkevertem egy kanállal.
Nem kell megijedni, a tészta ekkor még hígnak tűnik, de 10 perc pihentetés után egy szuper állagú, ruganyos tésztát kapsz, amelyet egészen vékonyra kell majd nyújtani. Nyújtás előtt egy pici bambuszrost liszttel átgyúrtam, és ugyanezzel szórt felületen nyújtottam. Nekem kb. 35×30 cm-es téglalap szokott lenni ebből a mennyiségből, tényleg vékony a tészta, mondjuk maximum 2 mm-es.
Első lépésben megkentem vegán tejföllel (bő fél dobozt használtam hozzá), amelybe (ízléstől függően 1-2 gerezd) reszelt fokhagymát is kevertem.
Ezt követően 100 g bacon szalonnát felvágtam, átpirítottam serpenyőben és elterítettem a tejfölös alapon, végül pedig kb. egy fél fej (ha kisebb akkor egész is lehet, egyébként is ízlés dolga) apró kockákra vágott lilahagymával is megszórtam, majd pedig kicsit meg is sóztam, de ezzel óvatosan, mivel a tésztában is van só, és a szalonna is sós. A rövidebbik oldalánál fogva szorosan feltekertem, és egy éles késsel takaros kis háromszögekre vágtam. A tetejét ketchup, egy nagyon pici víz és vegán tejföl keverékével kentem, és szezámmaggal szórtam. 170 fokon alsó felső sütéssel kb. 20 perc alatt sül készre.
Isteni finom, puha, szeretettel ajánlom mindenkinek, de aki odavan a kenyérlángosért feltétlenül próbálja ki! Dupla adagot sütöttem, hogy a fotózásig is eljusson valamennyi, csak így sikerült összehozni a képeket…”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!