Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Gluténmentes ropogós kenyér Szafi Free lisztekből
Gluténmentes ropogós kenyér Szafi Free lisztekből
KENYÉR (2 db):
- 560 g langyos víz
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 10 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 450 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Free világos puha kenyérliszt (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A langyos vízben elkevertem az almaecetet, és a porélesztőt. Külön tálban összekevertem a sót, és a liszteket, majd ezt adtam a vizes hozzávalókhoz (így az élesztő jobban kifejti a hatását).
10 perc pihentetés után fokhagymás kókuszolajspray-vel lefújtuk, majd 170 fokon, légkeveréssel 50 percig sütöttük. Basszus, még a héja is olyan ropogós, mint a búzalisztes kenyérnek! Brutál!”
Szafi Free gluténmentes kenyér
Sütőben sült bundás kenyér
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Sütőben sült gluténmentes bundás kenyér
RECEPT (7 kisebb szelet kenyérre):
- 3 egész tojást,
- egy nagy csipet sót,
- és 1 kiskanál Szafi Free sörélesztőpelyhet (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!)
felvertem. Ebbe fektettem kedvenc Szafi Free házikenyérkékből 7 kisebb szeletet, és hagytam 2 percig „ázni”, majd megfordítottam őket, és úgy is hagytam őket 2 percig. Így rendesen megszívja magát a tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsire tettem a kenyereket. Hogy elkápráztassam Sanyit, reszeltem rá egy kis holland kecskesajtot is, de ez elhagyható szigorú diéta esetén.
180 fokon, légkeveréssel nálunk 12 perc alatt sült meg, de ez sütőfüggő. Nagy a boldogság itthon, hogy visszakerült a bundáskenyér a repertoárunkba.”
Évi így készítette:
Gluténmentes bundás kenyér sütőben sütve
Aszalt paradicsomos gyökérkenyér forrólevegős sütőben készítve
Aszalt paradicsomos gyökérkenyér forrólevegő sütőben készítve
Kívül ropogós, belül pihe puha, hófehér gluténmentes, aszalt paradicsomos gyökérkenyér.
Simán vetélytársa a pékségekben kapható hagyományos kenyereknek. Hihetetlen módon ropogós a héja!
Ipsits Anita forrólevegős sütőben készített aszalt paradicsomos gyökérkenyeret, a fenti recept alapján:
Hozzávalók:
- 560 g langyos víz
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 7 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 10 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 450 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Free világos puha kenyérliszt (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- Kis marék aszalt paradicsom
Elkészítés:
A langyos vízben elkevertük az almaecetet, és a porélesztőt. Külön tálban összekevertük a sót, és a liszteket, majd ezt adtuk a vizes hozzávalókhoz (így az élesztő jobban kifejti a hatását).
10 perc pihentetés után kókuszolajspray-vel lefújtuk, majd 170 fokon 50 percig sütöttük a Cosori Dual Blaze forrólevegős sütőben.
Gluténmentes gyökérkenyér (AirFryerben) készítése TikTok videó:
|
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Gluténmentes ropogós kenyér Szafi Free lisztekből
„Az egyik kedvenc kenyerünk. Hogy miért?
– könnyű elkészíteni,
– finom frissen,
– finom napokkal később is,
– tökéletes mézzel, lekvárral, de akár felvágottal is,
– tökéletes melegszendvicsnek, bundáskenyérnek, pirítósnak,
– és…még a pocakot se terheli meg!
Ha bárki ilyen kenyeret keres, Évi receptjét mindenképpen készítse el! Én most az egyik kenyérbe raktam még tökmagot (azt a tetejére is), napraforgót és egy „kis” sörélesztőpelyhet. „- írta fotójához Kissné Dávid Tímea
Gluténmentes kenyér Szafi Free lisztekből
„Ropogós kenyér Szafi Free lisztekből. Teljesen lekörözi számomra a hagyományos fehér kenyeret ízben és beltartalomban egyaránt. Kívül ropogós, belül puha és gyönyörűen szeletelhető. Nyaralásra az első néhány napra bekészítve a szendvicsekhez.”- írta fotójához Bertáné Balázs Eszter
„Brutál finom, gluténmentes ropogós kenyér Szafi Free lisztekből. Egy kis fázis késéssel én is elkészítettem ezt a ropogós héjú igazi kenyeret! Valami elképesztő finom!”-írta fotójához Pelenczei Petra
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!