Szafi Free húsmentes zabfasírt alap
Szafi Free húsmentes zabfasírt alap
Csak két hozzávaló és máris kész a garantáltan gluténmentes Szafi Free zabfasírt. A zabfasírt talán az egyik legegyszerűbben elkészíthető növényi fasírt, de mi még ennél is praktikusabb megoldást alkottunk! Többszörösen tesztelt és tökéletesen eltalált fűszerezésének köszönhetően egyéb kiegészítést nem igényel. Nincs plusz fűszerezés, felesleges kóstolgatás és nem kell hozzá tojás sem! A zabfasírt alaphoz csak vizet kell adni, összekeverni, a kívánt formára alakítani, majd forró olajban kisütni. Villámgyorsan összedobható, gazdag ízvilágú, puha, szaftos húsmentes fogás, ami akár önmagában, zöldségek, főzelékek mellé is fogyasztható.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free Húsmentes zabfasírt alap
- 120 g forró víz
Elkészítés:
Keverjük össze a keveréket a vízzel és lefedve pihentessük 30 percig.
Ezután nedves kézzel formázzunk 7 db fasírtot a masszából.
Sütés:
Melegítsünk közepesnél magasabb hőfokra kókuszolajat vagy étolajat.
Oldalanként 2,5-3 percig süssük, majd szedjük őket papírtörlőre.
Megjegyzés: kókuszolajban sütve csak egyszeres adag elkészítése javasolt. Többszörös adag bekeverése esetén a sütéshez étolajat (pl. paleo olaj) ajánlunk.
Szafi Free húsmentes vegán zabfasírt készítése TikTok videó:
|
Ipsits Anita AirFryerben készített zabfasírtot és Szafi Life fehérjedús falafelt:
„Ma este zöldborsófőzelék készült, amihez a férjemnek falafel golyót (RECEPT ITT!), magamnak pedig zabfasírtot sütöttem. A kisfiam sült csirkét kap, és fűszeres zabtöretet is készítettem hozzá.
Sütőben terveztem a golyókat, de végül AirFryeben végezte.
Cosori Dual Blaze sütőm van dupla fűtőszállal, így alul és felül is süt.
A falafel golyó sütési ideje: 205 fok 11 perc, a zabfasírté 205 fok 10 perc volt.”
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Szafi Free gluténmentes húsmentes zabfasírt
Szafi írta Instagram oldalán (https://www.instagram.com/burjan_szafi/):
„Brutál finom az új Szafi Free zabfasírtunk! A család kedvence nálunk, (a húsevőkké is!) Csak vízzel kell kikeverni és már süthető is! Szívből ajánlom Mindenkinek!”
Szafi Free húsmentes vegán zabfasírt
Szafi írta Instagram oldalán:
„Vegán buddha bowl, vasárnapi ebéd: Szafi Free zabfasírt, quinoa, burgonyás spenótos tofu, kókuszos és paradicsomos mártás.”
Szafi Free gluténmentes vegán zabfasírt
Cukkinis zabfasírt
Szafi osztotta meg Instagram oldalán, ezt írta:
Így illeszthető be az új Szafi Free zabfasírt a Szafi étrendbe (és nem mellesleg így nagyon finom)
Recept:
- 1 kis cukkini lereszelve
- 150 g Szafi Free zabfasírt
- Annyi víz, hogy fasírt állagú legyen, de pihentetés közben még szív magába vizet, úgyhogy kb. 1 dl.
15 percet pihentettem majd olajos kézzel fasírtot formáztam belőle és sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütöttem. Nem mértem az időt, a sütési idő attól függ, hogy milyen vastagra formázzuk.
Kívül ropogós, belül puha, pint úgy, mint az olajban sült fasírt.
Vegán borsófehérjés cukkinis zabfasírt
Vegán borsófehérjés cukkinis zabfasírt
A receptet Szafi osztotta meg Instagram oldalán:
A legfinomabb húsmentes fasírt, amit valaha ettem és készítettem!
Szerintem pont olyan az íze/állaga, mint az eredetinek, pedig tojás sincs benne és sütőben sütöttem.
Ebben is cukkini és borsó fehérje van, íme a recept:
- 1 csomag Szafi Free borsófehérje (Szafi Free borsófehérje granulátum ITT!)
- 1 csomag Szafi Free zabfasirt
- 1 cukkini
- 1 fej hagyma dinsztelve
- víz
- olajspray
Elkészítés:
A borsófehérjét áltassuk be forró vízbe, a cukkinit kislyukú reszelővel reszeljük le. Majd a beáztatott borsófehérjéhez adjuk a cukkinit, a fasírt port, és dinsztelt hagymát, és annyi vizet hogy jól formázható legyen. 10 perc pihentetés után még szív magába vizet.
Ezután olajsprayvel kifújt zsírpapírra formázzunk belőle fasírtokat, fújjuk le a tetejüket is olajsprayvel majd 200 fokos sütőben légkeveréssel süssük készre.
Mennyei ebéd vagy vacsora!
Újabb ebédötlet Szafi Instagram oldaláról:
„Kiskertem ajándékából főztem mennyei tökfőzeléket, mellé a kedvenc zabfasírtomat.
Nagyon sokan elkészítettétek már ezt a tökfőzeléket (RECEPT ITT!), és sokan emiatt a receptem miatt szerettétek meg!”
Vegán cukkinis zabfasírt tökfőzelékkel
Ebédötlet Szafi Instagram oldaláról:
„Túrós” zabfasírttal töltött sütőtök
„Túrós” zabfasírttal töltött sütőtök
A sütőtököt félbevágtam, kikapartam a magját majd megsütöttem.
Ezután kikanalaztam a belsejét összekevertem 250g túróval (én növényit használtam), 5ek. Szafi Free zabfasírt porral, 5 ek. vízzel… majd ezt a masszát visszatöltöttem a Sütőtök héjába, reszeltem rá sajtot (én növényit használtam), és visszatettem a sütőbe, 200fokon 40 percig sülni. Mennyei finom!
Update (Ti Készítettétek):
@menteskonyham Instagramon osztotta meg fotóját, hamis svéd „húsgolyót” készített:
Hozzávalók:
- cukkini
- só
- vöröshagyma
- Szafi Free húsmentes zabfasírt alap (Szafi Free húsmentes zabfasírt alap ITT!)
- Szafi Free borsófehérje granulátum (Szafi Free borsófehérje granulátum ITT!)
- Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- gluténmentes panírmorzsa
Elkészítés:
Egy kisebb cukkinit lereszelünk, sózzuk, majd adunk hozzá 2 marék húsmentes zabfasírt alapot, 1 marék borsófehérje granulátumot és egy evőkanálnyi sörélesztőpelyhet. Egy kisebb fej vöröshagymát felaprítunk, azt is hozzáadjuk. Borsozzuk, adunk hozzá gluténmentes panírmorzsát és kb. 1 dl forró vizet. Körülbelül 25 percig állni hagyjuk, majd kókuszolajban (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) aranybarnára sütjük a golyókat.
Szafi Free vegán hamis svéd „húsgolyó”
Ipsits Anita tojással töltött fasírtgolyókat készített, ezt írta fotójához:
„Nálunk is azonnal a család kedvence lett az új Szafi Free zabfasírt alap. Anyukám kiskoromban mindig tojással töltve készítette, vagy golyó formában, de akkor zsemlébe tettük, és savanyú káposztát ettünk hozzá. (Előbb-utóbb így is tesztelni fogom.)
Dupla adagot kevertem össze:
– 200g fasírtpor alap
– 240g forró víz (nálam forrásban lévő)
Összekeverjük, pihentetjük 30 percet letakarva.
Eközben megfőztem 3 tojást.
Sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt megsütöttem. Pici vizet és egy evőkanál olajat tettem a tepsibe.
Legközelebb 4x-es adagot készítek, mert éppenhogy megérte a fotózást, annyira finom lett.
Ez a fasírt alap tényleg hozza a hagyományos fasírt ízt, pedig vegán.”
Szafi Free húsmentes zabfasírt
Varga Tímea Szafi Free tarhonyával és chili szószos zöldséggel fogyasztotta, ezt írta fotójához:
„Itt az ebéd idő, ma nálunk egy gyors és finom gluténmentes és vegán ebéd készült! Köretnek Szafi Free vegán tarhonya, chili szószos wok zöldség. Köretek mellé Szafi Free zabfasírt.
Tényleg nagyon finom.
Elkészítés:
Tarhonyát (Szafi Free gluténmentes vegán tészták ITT!) sós vízben megfőzzük és leszűrjük (kb 10 perc alatt készen is van)
Zöldség köret:
Össze daraboljuk a vörös hagymát, gombát és cukkinit. Oliva olajon megpirítjuk.
Amikor készen van akkor adunk hozzá sót ,hogy a gomba ne legyen tőle gumis állagú.
Én felöntöttem chili szósszal de más wok szósszal is elkészíthető.
Fasírt:
150g fasírt alap +180g forró víz .
Én nagyon szeretem a friss petrezselymet így aprítottam hozzá egy keveset.
Jól összekeverjük majd kevés olíva olajon mind két oldalát pár perc alatt készre sütjük.”
Szafi Free húsmentes vegán zabfasírt
„Ez annyira nagyon finom!!! Zabfasírt, nagyon gyorsan elkészíthető és nagyon finom! A port forró vízzel kell összekeverni majd letakarva 30 percig pihentetni aztán kisütni! Szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető ételeket, igazán nekünk Anyukáknak való.”-írta fotójához Elek-Tóth Évi
Szafi Free húsmentes vegán zabfasírt
Kohári Éva zabfasírtot paradicsomos spagettit készített, ezt írta fotójához:
„Paradicsomos spagetti zabfasírtos gombóccal.
Na végre én is kipróbáltam az új, Szafi Free zabos fasírtot. Hát ez annyira, de annyira brutálisan jóóóó lett, hogy hússal sem lehet ennél finomabbat készíteni. Naná, hogy muszáj volt mellé paradicsomos spagettit is készíteni, hiszen nálunk ez az egyik legnagyobb kedvenc kaja. Evés közben senkinek nem jutott eszébe a fasírtban a húst keresni. Az egész ebéd elkészítésében a fasírt alap pihentetése tartott a legtöbb ideig. Közben kifőztem a tésztát és egy gyors társasjáték is belefért Somival. A fasírt alaphoz én a vizet vízforralóval melegítettem és a lobogó vizet öntöttem rá. Kanállal gyorsan összekevertem, 30 perc után pedig tökéletesen formázható volt a massza. A kis golyókat egy serpenyőben, kevés olajon sütöttem aranybarnára. Az olajat ehhez jól felmelegítettem, majd sütés közben kicsit visszavettem a főzőlap hőmérsékletét. Közben a golyókat többször megfordítottam az olajban. A szósz elkészítéséhez is ezt az olajat használtam.
A zabfasírt kellemesen fűszeres és ropogós lett.
Zabfasírt RECEPT:
- 100 g Szafi Free zabfasírt alap
- 120 g forrásban lévő víz
- Kevés olaj vagy kókuszolaj
Paradicsomos spagetti:
- 200 g Szafi Reform spagetti tésztát
- 1 üveg Szafi Free fűszeres paradicsomszósz (Szafi Free fűszeres paradicsomszósz ITT!)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj (a fasírt sütés után maradt olajból)
- Ízlés szerint 0,5-1 evőkanál cukor vagy eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- Ízlés szerint friss bazsalikom levél
- 1 teáskanál oreganó
- 1 nagy csipet chili pehely
- 1 csipet Cayenne bors
Elkészítés:
Mérjük egy keverőtálba a fasírt alapot, öntsük rá a forrásban lévő vizet, alaposan keverjük össze és 30 percet pihentessük.
Nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat és kevés olajon süssük aranybarnára.
Közben a tésztát bő, sós vízben kb. 8 perc alatt főzzük készre, szűrjük le és hideg víz alatt mossuk át.
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze és dinszteljük meg 1 evőkanál olajon, amiben a fasírt sült.
Öntsük hozzá a paradicsomszószt, forraljuk pár percet, közben fűszerezzük.
A lecsepegtetett tésztát forgassuk a szószba és tálaljuk a fasírt golyókkal.
Jó étvágyat hozzá!”
Szafi Free zabfasírtos paradicsomos spagetti
Csikós Gabi tortillával fogyasztotta a zabfasírtot, ezt írta fotójához:
„Fantastico….Fasírtmorzsás vagy vegán kebabos, vagy vegán gyrosos vagy hívd, aminek akarod tortilla tekercs.
De egy biztos, hogy olyan gyors és finom ebéd/vacsora ötletet hoztam, hogy megnyalod, mind… amennyi van.
Tegnap ettem, de olyan fini lett, lehet ma sem viszem túlzásba az ebéd kigondolását.
Keverj be 1 adag Szafi Free fasírtot a zacskón lévő recept alapján. Amíg ez áll süssél a Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverékből csintalanokat. (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!) Persze gondolva az otthoniakra is, akik édesen, töltelékkel kapják majd óriási mennyiséget inkább. Spórolva időt, míg a palik sülnek vágj össze zöldségeket. Paradicsom, saláta, aztán készítsd elő a szószokat vagy amit bele szeretnél még tenni.
Ha lesültek a palacsinták a fasírt masszát minimális olajon, mint a császármorzsát süsd ropogós kis falatokra a serpenyőben. Állítsd össze a tortillát. Csintalan lap, középre saláta, fasírt morzsa, paradicsom és a tetszőleges szósz vagy amit teszel. Tekerd fel és fald be izibe.
Olyan laktató, vagy csak nekem kicsi a befogadóképességem, de 1x -re csak 1 csúszott le, kicsit később, majdnem vacsira ettem meg a másodikat.”
Szafi Free vegán zabfasírtos tortilla
Csikós Gabi fotója:
Szafi Free gluténmentes húsmentes zabfasírt
Boda Piroska ezt írta miután kóstolta:
„A konyhámban a zabpehely és zabpehelyliszt napi használatban van, Szafi Reform gluténmentes termékét használom évek óta.
Alapja a zabkása reggelijeinknek, a süteményeknek, ha sűrítek, panírozok, de egyszerűbb úgy leírni, hogy nagyon sok ételnél ezzel váltom ki a hagyományos búzalisztet (de azt is fogyasztom, nem vagyok gluténérzékeny).
Ezt az új terméket nekem találták ki, egyrészt, mert imádom a fasírtot, az összetevői és a fűszerezése miatt nagyon boldog vagyok.”
Szafi Free gluténmentes húsmentes zabfasírt
Néhány visszajelzés tőletek:
- „A Szafi Free húsmentes zabfasírt alapport most készítettem először (de nem utoljára) és mindenkinek nagyon ízlett, mindenképp próbáljátok ki.” írta fotójához Krámli Anita.
- „Az új Szafi Free zab fasírt alapból ebédre légkeveréses sütőben készítettem fasírtokat.
Vizes kézzel golyóztam, majd lapítottam őket és alul felül olajsprayvel lefújtam őket. 180 fokon 10 percet, majd 200 fokon 5 percet sütöttem. Jégsalival ettem fokhagymás mandula joghurttal. Nekem így sokkal jobban ízlett, mint olajban sütve, és szebben is sült meg…”- írta Szász Edina. - Juhász Vivien tökfőzelék mellé fogyasztotta.
- @160g.ir.diet Instagramon osztotta meg fotóját, cukkinifőzelék kiegészítőjeként készítette.
- Pálinkás Évi karalábéfőzelék mellé ette, ezt írta fotójához: „Az új, „hülyebiztos”, elronthatatlan, 2 összetevős Szafi Free zabfasírtot majszolgattam.
Főzelék recept:
A karalábéfőzimet megspékeltem egy kis cukkinivel, és a kertünkből szedett friss petrezselyemmel, ettől lett egy ilyen gyönyörű zöldes színe.
450g hasábokra vágott karalábé
150g hasábokra vágott cukkini
Szafi Reform vöröshagyma granulátum
Szafi Reform kurkuma
Szafi Reform római kömény
só
Icipici kókuszolajon pár percig kevergetve pároltam a karalábét és a cukkinit. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi, sóval, vöröshagyma granulátummal, kurkumával, és egy kis csipet római köménnyel fűszereztem.
Nagyjából 30 percig főztem közepes lángon, addigra puha lett a zöldség. A főzi 1/3-át kiszedtem egy tálba, adtam hozzá 1 evőkanál Szafi Free sörélesztőpelyhet, 1/2 doboz vegán tejfölt, pár levél friss petrezselymet, majd botmixerrel krémesre turmixoltam. Ezt visszaöntöttem a főzihez.
Én nagyon sűrűn szeretem a főzelékeket, ezért 2 csapott evőkanál Szafi Reform tápiókakeményítő + kevés víz keverékét hozzáöntve még egyet rottyantottam rajta, így lett igazán sűrű, krémes (de ez el is hagyható).” - Veganblog Dóri és Ákos ezt írta: „Majd leteszteltük Szafi új termékét, az új, húsmentes zabfasírtot. Nekünk a Lányaink nagyon kritikusak, de ebből ők is elégedetten falatoztak. Nagyon könnyű elkészíteni, csak forró víz kell hozzá, 30 percig pihentetjük, formázzuk, és már süthetjük is. Mi 15 perc alatt 180 fokon forrólevegős sütőben sütöttük őket. Még olajat sem használtunk hozzá. Jó szívvel ajánljuk, nagy segítség a konyhában. Mi rögtön dupláztunk.”
- Szafi pedig cukkinivel egészítette ki. (A receptet fentebb találjátok.)
Szafi Free húsmentes gluténmentes zabfasírt
@menteskonyham paradicsomos káposztával fogyasztotta a cukkinis-borsófehérjés zabfasírtot. Így készítette:
Vegán zabfasírt paradicsomos káposztával
“Gluténmentes zöldborsó főzelék vegán fasírttal.
A fasírtok a Szafi Free húsmentes zabfasírt alapból készültek. Recept a zacskó hátulján.
A zöldborsó főzeléket pedig így készítem:
Két evőkanál kókuszolajat egy magas falu lábasba teszek, felteszem alacsony lángra és hozzáteszek fokozatosan kb 2 púpos evőkanál Szafi Reform zöldbanánlisztet. (Szafi Reform zöldbanánliszt ITT!) Folyamatosan kevergetem és apránként vizet adok hozzá, hogy ne csomósodjon be. Majd folyamatosan kevergetem, és adagolom apránként a vizet. Egy sűrűbb, de homogén masszát kell kapni. A víz mennyisége nekem mindig érzésre megy hozzá és függ attól is mennyire sűrű főzeléket szeretnénk. Végül, figyelve hogy ne égjen le, adok hozzá kb egy evőkanál pirospaprikát. Hozzáadom a kb 500 g zöldborsót ( én fagyasztottat használtam) Majd fűszerezem. ( só, feketebors, babérlevél, fehérbors) Alacsony lángon főzöm tovább lefedve, néha megkevergetve. Ha a borsó teljesen puha, és összeértek az ízek, elzárom és kész. Ez nekem 3 adag főzelék.
A zöldbanánliszt helyett működhet a zabpehelyliszt is.”-írta fotójához Dávid Krisztina.
“Ez a világ legegyszerűbb ebédötlete: a zabfasírt alaphoz csak forró víz kell, aztán kiporciózva megsüt a sütőben, közben elkészül egy kis főtt krumpli és zellerpüré, és az elmaradhatatlan zöldsaláta.”-írta fotójához Magyar Marianna.
Veganblog/Dóri és Ákos cukkinis zabfasírtot készített.
Hozzávalók:
●150 g Szafi Free zabfasirt por
●100 g víz
●100 g reszelt cukkini
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!