Zserbó golyó |
Hozzávalók:
• 3 ek. zsírszegény kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
• 3 ek. mandulaliszt (Szafi Reform mandulaliszt ITT!)
• 3 marék dió
• 3 ek. hozzáadott cukormentes sárgabarack lekvár (ezt használtam)
• 1 ek. rum aroma
• 1 ek. folyékony édesítő (nem paleo, más édesítővel helyettesíthető, de vegyétek figyelembe, hogy a Dia Édes 12-szer erősebb a cukornál)
Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze, formáljunk belőle golyókat és hempergessünk: darált dió + eritrit + zsírtalanított mandulaliszt keverékbe.
Update (Ti készítettétek):
Pintér Alexa így készített zserbógolyót:
Hozzávalók:
- 3 ek darált mandula
- 3 ek darált dió
- 3 ek Szafi Reform kajszibarack-alma lekvár (Szafi Free és Szafi Reform lekvárok ITT!)
- 3 ek Szafi Reform kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- ízlés szerint narancs aroma, rum aroma (rum aroma ITT!)
- Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!)
Mindent összedolgozunk, hűtőben pihentetjük majd golyókat formázunk és megforgatjuk dióban/mandulában.”
Majernyik Edina is tesztelte:
Zserbó golyó (Szabó Krisztitől) |
Melinda Somogyi karácsonyi sütijei ilyenek lettek:
–>Szafi Free bejgli recept ITT!
Ormay Ágnes Orsolya zserbógolyói ilyenek lettek:
Brigi elkészítette a gluténmentes, tejmentes zserbó golyót:
Lefkovits Alexandra Szafi Reform zserbógolyói:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Egész dió vagy darált kell bele?
darált 🙂
mandulaliszt helyett jó lehet kókuszliszttel is?
Igen, de úgy teljesen más lesz az íze.