Zabpelyhes Túró rudi ízű muffin |
Tészta:
- 40 g zsírszegény kókuszliszt
- 100 g darált (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 10 g zsírszegény holland kakaópor
- 1 nagyméretű tojás
- 20 g bio cukormentes füge lekvár – xilit-es szilva lekvárral is nagyon finom, de úgy tegyünk még hozzá édesítőt
- 100 g kókusztej (tejfogyasztóknak tej)
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- ízlés szerint még adhatunk hozzá természetes édesítőt
ToTu (Túró) Krém:
- 100 g ToTu (tejfogyasztóknak: túró)
- 1 ek. kókusztej (tejfogyasztóknak: tej)
- 1 tk. vanília kivonat
- darált eritrit (ízlés szerint kb. 3 ek.)
- 1 ek. 100%-os BioCitromlé
- 1 tk. útifűmaghéj liszt
A tészta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd a masszát szilikonos muffin forma aljába kanalazzuk, rátesszük a „túrókrémet” és a tetejére ismét masszát.
Végül előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 6 nagyméretű muffin jött ki.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szafim a krémbe az uti helyett lowcarb tápióka keményítő mehet szerinted?
Nem tudom mennyire fogná össze 🙁 az biztos, h. abból több kell majd