Cukkinis lecsó |
Nosztalgia…
Szeretem a lecsót, kiskoromban nyáron gyakran volt ez az ebéd, akkor még a hagyma, paradicsom, paprika a kertből, a tojás pedig a tyúkólból származott.
Sajnos már akkor is voltak hasfájásaim a lecsótól, ugyanis a paprikát nem igazán tudom megemészteni, illetve a túl sok tojássárgája leterheli a szervezetemet.
Ezért most paprika helyett cukkinivel készítettem tojássárgájától mentes lecsót, mindezt úgy, hogy egyetlen sárgája sem veszett kárba.
A hagyományos módon készült a lecsó, viszont a tojásos résznél így cselekedtem:
kimértem egy adag lecsót és nem tojást ütöttem rá, hanem 2 evőkanál paleo fehérjeport (azaz tojásfehérjeport) elkevertem 0,5 dl vízzel és ezt öntöttem a lecsóra. Nagyon finom lett, és nagyon szépen behúzta a lecsót, pont úgy mintha friss tojással készítettem volna.
A paleo tojásfehérjeporról bővebben: ITT!!!
Cukkini lecsó |
1 közepes fej hagymát (én lila hagymát szoktam használni) vékony szeletekre vágok, 4 felaprított paradicsommal és kevés olajjal egy lábasban elkezdem összefőzni. Sóval, kevés borssal és bazsalikommal ízesítem, majd beleteszem a vékony szeletekre vágott közepes méretű cukkinit. Kevés vizet és kevés paradicsomlevet is szoktam beletenni, majd készre főzöm. Tálaláskor a tetejét apróra vágott snidlinggel, bazsalikom levéllel díszítem. grin hangulatjel„
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!