Paleo kókuszkocka |
- 40 g Szafi Reform apró szemű kókuszreszelék (kókuszreszelék ITT!)
- 60 g Szafi Reform zsírtalanított, finom szemcsés kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
- 4 g (1 csapott teáskanál) Szafi Reform konjac liszt (konjak liszt ITT!)
- 2 g (késhegynyi) szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
- 4 g aszkorbinsav (elhagyható) (aszkorbinsav ITT!)
- 40 g Szafi Reform negyedannyi cukorhelyettesítő (Szafi Reform cukorhelyettesítő ITT!)
- 3 tojás
- 4 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
- 2,5 dl víz
Külön összekeverjük a száraz és a nedves összetevőket, majd a kettőt habverővel elegyítjük.
Szilikonos zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 190 fokon 45-50 perc alatt készre sütjük (alul-felül sütés funkción).
12 nagy kocka lett belőle nekem!
Dévai Szandinak ilyen lett a nagyon egyszerűen elkészíthető paleo kókuszkockám:
Paleo kókuszkocka |
A paleo kókuszkocka Kókai Kittinél is elkészült. „Egyszerű, gyorsan összeállítható, kókuszimádó sütemény heart hangulatjel (Szafi receptje alapján). Régóta szemezek vele, most tudtam rá időt szakítani. Alig vártam, hogy kész legyen és nem csalódtam! smile hangulatjelisteni finom! A tetejére házi készítésű csokit olvasztottam.”
Házi paleo csoki recept: cukormentes csoki recept ITT!
Paleo kókuszkocka |
Gyuri Nikolett is töltötte fel képet a kókuszkockáról az Instagramra, nála ‘nagykedvenc’, forrás: #szafifitt
Paleo kókuszkocka |
@martina.molnar paleo kókuszvirágot készített a kókuszpiskóta receptem alapján és vanília pudinggal tálalta:
Kókuszvirág vaníliapudinggal |
Paleo vanília puding receptet itt találtok: vaníliás paleo puding recept!
(Kép forrása: Instagram, #szafifitt címke)
„Szerintem ez a legfinomabb kókuszkocka a világon. Imádom a kókuszos sütiket, előző életemben biztos kókusz voltam.” -írta fotójához Drippey Gellértné
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szafi!
Kérlek segíts! Már többször próbálkoztam kókuszlisztből készült sütemények készítésével, de a vége sajnos mindig az lett, hogy kóstolás után a kukában landoltak, mert annyira "csípős" ízük lett. Elképzelhető, hogy a kókuszliszt minősége nem volt megfelelő, vagy pedig az ebből készült ételek ízét úgymond meg kell szokni? Esetleg létezik valami praktika, amivel ezt az ízt lehetne tompítani?
Előre is köszönöm a segítségedet!
Üdv,
Lilla
Hú ilyen jelenséggel még sosem találkoztam. 🙁 Vagy a kókuszliszt amit használtál nagyon-nagyon rossz minőségű, vagy én inkább arra tippelnék, hogy a szódabikarbónát/sütőport túl adagoltad, akkor szokott csípős lenni. Illetve még az eritritnek/xilitnek van kicsit csípős mellékíze.
Kedves Szafi !
A Konjac liszt helyettesíthető valamivel ? Kanadában élek és eddig sajnos sehol nem találtam 🙁
Lehet, hogy útifűmaghéjjal is működne, de nem próbáltam még.
Ez a süti is felkerült az elkészített Szafi féle finomságok közé! És tényleg pihe-puha 🙂