Indiai fűszerezésű quinoa és tonhal spenót ágyon |
5 perc alatt így készíthető nagyon finom glutén-, tej-, tojásmentes ebéd!
Sokan még nem ismerik itthon a quinoát, pedig ez a szuper alapanyag az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkedik. Ez az álgabona (azaz növénytanilag nem gabonaféle, de felhasználását tekintve nagyon hasonló azokhoz) nagyon sokrétűen és színesen felhasználható. Mivel természetesen gluténmentes, a gluténérzékenyek étrendjébe tökéletesen beilleszthető és helyettesítheti étrendjükben a búzafélékből készült köreteket. Gazdag élelmi rostokban, ezért mindenkinek érdemes kipróbálni, akár édesen, kásaként, akár sütemények alapanyagaként, vagy éppen egy főétel köreteként, mint ahogyan ebben a receptben is szerepel.
60 g quinoat (quinoa ITT!) jó alaposan moss át, majd 2-szeres mennyiségű vízzel és 2 tk. Szafi Reform gluténmentes Curry madras fűszerkeverékkel (curry madras gűszerkeverék ITT!) tedd fel főni.
Kb. 12-14 perc alatt lett kész.
Míg a quinoa elkészül vágtam fel friss spenótot, és kinyitottam egy doboz vizes tonhalat.
A szószhoz pedig 1 evőkanál avokádó olajat (avokádó olaj ITT!) keverek el 1 evőkanál hozzáadott cukortól mentes mustárral (hozzáadott cukormentes mustár ITT!).
Az egész kb. 500 kalória.
VEGÁN „szalonnával” is elkészítettem, RECEPT ITT TALÁLHATÓ hozzá!
Tonhal fasírttal is nagyon szeretjük a quinoa-t:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!