Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Katona Zsuzska)
Szafi Free gluténmentes, vegán cukkini tócsni
Szafi Free gluténmentes vegán cukkini tócsni
Hozzávalók:
- 2 db megpucolt, (nagylyukú reszelőn) lereszelt cukkini, de NEM kell kinyomkodni (nálam 250 g lett)
- fokhagyma(por), só, bors ízlés szerint (Szafi Reform fokhagymapor ITT!, Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform füstölt paprika (Szafi Reform füstölt paprika ITT!)
- 20 g citromlé/almaecet (almaecet ITT!)
- 50 g víz
- 140 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
A sütéshez:
- Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekevertem, a lisztet utoljára tettem a masszához.
10 percet pihentettem, majd evőkanállal bő olajba szaggattam.
Alacsony hőfokon sütöttem, hogy biztosan ne maradjon nyers a közepe.
Violife füstölt „sajttal” ettem.
RECEPT 2.
Szafi Free vegán proteines cukkinis-répás növényi fasírt
Szafi Free vegán proteines cukkinis-répás növényi fasírt
A fenti cukkini tócsni és a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt (RECEPT ITT!) alapján készült, az alábbiak szerint:
Hozzávalók:
- 150 g cukkini
- 60 g répa
- 10 g újhagyma
- 5 g aprított petrezselyemzöld
- 5 g só
- bors ízlés szerint
- 22 g almaecet/citromlé
- 90 g víz
- 100 g Szafi Free proteines fasírt alappor (Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alappor ITT!)
- 83 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A zöldségeket (pucolva mértem le) aprítógépben felaprítottam, utána egy edényben összekevertem a petrezselyemmel, sóval, borssal, almaecettel, vízzel. Egy másik edényben összekevertem a kétfajta lisztet. Végül a 2 tál tartalmát alaposan összedolgoztam. 10 perc pihentetés után vizes kézzel 16 fasírtot formáztam (mindig feleztem a tészta darabokat 😉). Kókuszolajban pár perc alatt kisütöttem őket.”
Cukkini tócsni bundában sült csirkemell
Katona Zsuzska így készítette:
„Cukkini tócsni bundában sült csirkemell zöldségkörettel. A csirkemell szeleteket Szafi Reform rizsfűszerrel (Szafi Reform rizsfűszer ITT!) (attól sárga a husi a bunda alatt) és borssal fűszereztem, utána Szafi Free lángos lisztbe forgattam, majd a fenti recept szerint (+250 g vízzel, de a cukkini levétől is függ, hogy mennyi víz kell bele, a lényeg, hogy ne túl híg, ne túl kemény masszát kapjunk) készült cukkini tócsni tésztába mártottam és kókuszolajban kisütöttem. Kívül ropogós, belül szaftos, egyszerűen zseniális! „
Cukkini tócsni bundában sült csirkemell
****************************
Szafi Free palacsinta lisztkeverékből így tudtok gluténmentes vegán cukkini tócsnit készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo cukkini tócsnit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Katona Zsuzska újra elkészítette a répafasírtot, gyömbéres-kókusztejes cukkinifőzeléket készített mellé és ezt írta fotójához:
„A fasírtot egy korábbi cukkini-répa fasírt receptemből sütöttem. Most csak répát használtam, és így több vizet igényelt, hiszen a répa nem annyira vizes, mint a cukkini.
Hozzávalók:
- 210 g répa
- 10 g újhagyma
- 5 g aprított petrezselyemzöld
- 5 g só
- bors ízlés szerint
- 22 g almaecet/citromlé
- 90 g víz + egy kevés, nem mértem le
- 100 g Szafi Free proteines fasírt alappor
- 83 g Szafi Free lángos liszt
Elkészítés:
A répát (pucolva mértem le), petrezselyemzöldet és újhagymát aprítógépben felaprítottam, utána egy edényben összekevertem a sóval, borssal, almaecettel, vízzel. Egy másik edényben összekevertem a kétfajta lisztet. Végül a 2 tál tartalmát alaposan összedolgoztam. 10 perc pihentetés után vizes kézzel 16 fasírtot formáztam (mindig feleztem a tészta darabokat). Kókuszolajban pár perc alatt kisütöttem őket.
A főzeléket 1 kg friss cukkiniből (pucolva volt ennyi) készítettem, ugyanazokkal az arányokkal, amiket ír a recept. (RECEPT ITT!)
Szafi Free vegán proteines répafasírt
Varga Nagy Imola személyi edző nagyon guszta cukkini lángosa:
Szafi Free gluténmentes cukkini lángos
Katona Zsuzska újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes cukkini tócsni
Katona Zsuzska újabb adag cukkini tócsnija:
Szafi Free gluténmentes cukkini tócsni
„Tegnapi és mai vegán ebédünk: ropogós bundás karfiol és brokkoli krumplipürével. Krumplipüré: kb. fele-fele arányban krumpli és édesburgonya, mandulatejjel összetörve. A bunda kísérletezésből született: van benne cukkini és mindkét fajta lángos liszt. Sajnos nem írtam fel a pontos arányokat. Az alapötlet a cukkini tócsni receptem volt”- írta fotójához Katona Zsuzska
Szafi Free gluténmentes bundás karfiol
Katona Zsuzska újra elkészítette a cukkinifasírtot (füstölt paprika és plusz víz nélkül), mentás borsófőzelékkel fogyasztotta, ezt írta fotójához: „Először készítettem mentával a főzeléket, féltem is tőle rendesen. Kár volt! Azt hittem, hogy furcsa lesz együtt a fasírttal, de szerencsére tévedtem.”
Mentás borsófőzelék Szafi Free gluténmentes cukkinifasírttal
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!