Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
A recepteket köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) (vagy 55 g Szafi Reform eritrit) (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 50 g libazsír (vagy kacsazsír)
- 1 tojás (56 g)
- 2 tojás sárgája (38 g)
- 200 g KoKo kókuszital (KoKo kókuszital ITT!)
- + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 165 g hozzáadott cukortól mentes házi szilvalekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
Melegítsük fel a folyékony alapanyagokat, majd öntsük a lisztre és kézi robotgép spirálszárával 3-4 percig dagasszuk.
Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 15 percig.
Ez idő alatt borítsunk le sütőpapírral egy tepsit, és készítsük elő a lekvárt.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 7 – 8 mm vastagra.
Vágjunk belőle összesen 14 db 8×8 cm-es négyzetlapot.
A leeső részeket addig gyúrjuk és nyújtsuk újból, míg az összes tészta elfogy.
Ezután osszuk a lapok szélein a lekvárt, (a lekvárral szemben lévő szélét kézzel nyomkodjuk vékonyabbra, így nem fog eldeformálódni sütés közben) és hajtsuk fel a tésztát.
Rakjuk őket a tepsire, és pihentessük, míg a sütő melegszik. (minimum 15 perc)
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
A sütés végén vegyük le őket a tepsiről és rácson hűtsük ki.
A 14 db bukta súlya 594 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 110 Kcal (rosttal számítva)
- Fehérje: 2,8 g
- Zsír: 5,3 g
- Szénhidrát: 10,3 g
100 grammban:
- Energia: 260 Kcal (rosttal számítva)
- Fehérje: 6,6 g
- Zsír: 12,4 g
- Szénhidrát: 24,4 g
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett lekváros bukta készítése TikTok videó:
@szafi_free_szafi_reform Diétazol?Hiányoznak a péksütik? Ezt a retro Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes szilvás buktát ki kell próbálnod! #szafireceptek #dietlifestyle #glutenfree #eletmodvaltas #szafi #recept #glutenmentes #noaddedsugar #diet #szafireform #szafisnack #lowcarb #retro #retrorecept ♬ Cool modern chill out, 10 minutes(1001927) – 8.864
Én (Szafi) is elkészítettem a férjemnek:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett lekváros bukta
RECEPT 2.
Szafi Reform élesztőmentes lekváros bukta
Szafi Reform élesztőmentes lekváros bukta
Hozzávalók:
- 200 g Szafi reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 db tojás (héj nélkül 151 g)
- 20 g flakonos citromlé
- 25 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 130 g langyos víz
- 6 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- 8 g felvert tojás, a sütés előtti kenéshez
- 200 g sütésálló szilvalekvár
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk össze.
Ha besűrűsödött a massza, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Ezután borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy 40 * 20 cm-es lapot.
Vágjuk 8 egyenlő nagyságú részre. (10×10 cm)
Szafi Reform paleo lekváros bukta
Osszuk el a lekvárt a kis lapok alsó részén, a szabadon maradt felületet kenjük le vízzel (így egymáshoz ragad a tészta tekerés közben).
Szorosan tekerjük fel, majd néhányszor görgessük át a munkafelületen (így a hossza 12 cm.)
Tegyük a buktákat sütőpapírral fedett tepsire, kenjük le őket a tojással és rakjuk a sütőbe.
Sütés:
190 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 35-38 perc.
*********************
Szafi Free szénhidrátcsökkentett, zsírszegény lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes, vegán élesztős lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverékből így tudtok gluténmentes, vegán, lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform élesztőmentes, paleo szilvalekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékből így tudtok vegán lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Herskovits Zsuzsa túrós batyut készített a fenti receptből:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett túrós batyu
Vizler-Bokréta Veronika guszta lekváros buktái: (Vera kacsazsírral és 55 g eritrittel készítette)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
Fázisfotók a bukta készítéséről Veronikától:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
Fodorné Besenyei Diána túrós buktát készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett túrós bukta
Julika recept ötlete alapján készítettem Szilvalekváros buktát én is ( Szafi Reform kókuszolajjal ) + Szafi Reform szilvalekvárral készítettem. Én vékonyabbra nyújtottam a tésztát mert mi úgy szeretjük ha vékony a tészta és sok a töltelék.” -írta fotójához Nyitrayné Bakos Annamária
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
Bódis Eszter is megsütötte és ezt írta róla: ”Dupla adag tésztából 18 db isteni finom bukta sült ki!!!”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett lekváros bukta
„Szafi Reform – Istenien puha kelt tészta! Megunhatatlan! Ha még nem próbáltad, akkor itt az ideje!” -írta fotójához Mile-Kovács Erika.
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett bukta
Zsuzsa is megsütötte:
Szafi Reform gluténmentes szilvalekváros bukta
Kurmai Ágica szénhidrátcsökkenett gyümölcsös háromszöget készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gyümölcsös háromszög
Lilla fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
Salák Zsófi fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett lekváros bukta
„És íme a mai produkció….. a megunhatatlan bukta tészta az alap és a határ a csillagos ég ami a tölteléket illeti. Én ma a pizzás sajtos és a mákos verziót választottam…”- írta fotójához Bodor Katalin
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett mákos csiga
Tóth Cynthia fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros bukta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!