Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Szafi osztotta meg Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Tészta hozzávalói (8 db-hoz):
- 200 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) VAGY Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 14 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös édesítő ITT!) (vagy Szafi Reform negyedannyi édesítő) (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g citromlé
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 25 g Cocomas (Cocomas ITT!)
- 300 g kézmeleg víz
- + 10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
Töltelék:
- kemény, 100% szilvalekvár
Videó az elkészítésről:
Elkészítés:
A lisztkeverék kivételével keverjük el a hozzávalókat, adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk össze.
Egy konyharuhával takarjuk le az edényt, és pihentessük a tésztát 15 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk ki, vágjuk 8 részre. Töltsük meg lekvárral.
200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 30 percig süssük.
*******************
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett szilvalekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free szénhidrátcsökkentett, zsírszegény lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes, vegán élesztős lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverékből így tudtok gluténmentes, vegán, lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform élesztőmentes, paleo szilvalekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Antalné Béládi Ildikó Szafi Reform mogyorókrémmel (Szafi Reform mogyorókrém ITT!) töltött kalácsot és croissant-t készített a tésztából:
Szafi Free gluténmentes mogyorókrémes kalács és croissant
Gyárfás Zsófia fotója:
Szafi Free vegán lekváros bukta
Kovács Szilvia szerint álompuha, Szandinál is elkészült, Szász Edina datolyával, Mile-Kovács Erika, Alexandra, Nagy Dóra, Nyitrayné Bakos Annamária és Ökrös Lilla szilvalekvárral töltötte:
Szafi Free gluténmentes vegán datolyás, lekváros, mákos, almás péksüti
“A hétvégi desszerten nem kellett gondolkoznom, hogy mi legyen, mivel már mindenki megsütötte ezt a receptet, így kötelező volt nekem is kipróbálnom és uhhh, milyen jól tettem. Nálam vegán túrókrém (RECEPT ITT!) került bele tölteléknek. “- írta fotójához Gyimesiné Kocsis Anita
Szafi Free vegán “túró”krémes bukta
Serfel Tímea almás-mákos buktát sütött:
Szafi Free gluténmentes almás-mákos bukta
Vigh Anikó fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros bukta
Pelenczei Petra fotója:
Szafi Free vegán lekváros bukta
Pileczky Kyra fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Király Dia fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros bukta
„Hát ez a bukta, ez meg merem kockáztatni, hogy életem egyik legfinomabb sütije. Nem szoktam hasonlítgatni a szafis termékekből készült ízeket a hagyományoshoz, mert nem ez a lényeg, de ez a desszert szinte ugyanazt az ízt adta, mint a hagyományos, gyermekkorom porcukorral megszórt, kelttésztás süteménye. Én hatása alatt leszek egész nap, az tuti.”- írta fotójához Boda Piroska
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Mészáros Izabella is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes lekváros bukta
„Mi is kipróbáltuk az új bukta receptet. Nagyon finom! Nálunk vegán „túró”krémmel (RECEPT ITT!) készült.”- írta fotójához Herbert Melinda
Szafi Free gluténmentes vegán „túrós” batyu
Nagy Dóra fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros bukta
Pelenczei Petra is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Szász Edina fotója:
Szafi Free vegán lekváros bukta
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free vegán lekváros bukta
Fürst Eszter megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Boda Piroska fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros bukta
Boda Piroska újra elkészítette, ezt írta fotójához: „Ma dupla adagot készítettem, így is pillanatok alatt elfogyott. Imádom ezt a süteményt, egyszerűen megunhatatlan.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Élesztő helyett a buktához mennyi sütőport ajánlasz? Nem ehetem az élesztőt sajnos. Köszönettel Laki-Debreceni Anna