- Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Szathmáryné Vantara Klaudia )
Szafi Reform magyaros zöldségleves
Szafi Reform magyaros zöldségleves
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
RECEPT 1.
Hozzávalók:
- kb. 30-40 dkg mirelit borsó
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 petrezselyem gyökér (elhagyható)
- 1-2 burgonya (helyettesíthető pl. paszternákkal)
- só, őrölt bors, fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!), ételízesítő (Szafi Reform ételízesítő ITT!), petrezselyem ízlés szerint
- 30 gramm Szafi Reform magyaros poralap + 60 gramm víz (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!)
- víz
- 1 tk kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- tarhonya (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett tarhonya ITT!) (Szafi Free vegán tarhonya ITT!)
Elkészítés:
A répát, gyökeret, burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikázzuk, kockákra vágjuk.
Kevés zsiradékot hevítünk, rádobjuk a borsót, a sárgarépát és a gyökeret, néhány percig állandóan kevergetve pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd 1 perc keverés után felöntjük vízzel. Utóbbihoz nem tudok mennyiséget írni, egyéni ízlés dolga, illetve az alapanyagok mennyiségének függvénye.
Közepes lángon felforraljuk a levest, beledobjuk a krumplit is és majdnem készre főzzük. Kb. 90 %-os készültségi szinten legyenek a zöldségek.
Az alapport kikeverjük a hideg vízzel, majd a forrásban lévő levesből merünk hozzá néhány evőkanál levet, ezzel hőkiegyenlítést végzünk. A csomómentes keveréket a leveshez keverjük, és további 5-10 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk és ha szükséges, utánaízesítjük.
A tarhonyát ezúttal külön vízben főztem ki és csak akkor kevertem a leveshez, amikor az már langyos volt, így megőrizte roppanósságát, és pont ez jött be a legjobban a családnak benne
RECEPT 2.
Szafi Reform magyaros zöldségleves
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Szafi Reform magyaros zöldségleves
Hozzávalók:
- 250 g (mirelit) zöldborsó
- sárgarépa (2-3 db, 200-250 g tisztítva)
- 60 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!)
- víz (kb. 8-9 dl)
- 200 g zabtejszín (zabtejszín ITT!)
- citromlé (kb. 2 evőkanálnyi)
Elkészítés:
A megtisztított és felkarikázott sárgarépát és a zöldborsót egy edénybe tesszük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. Az alapport kikeverjük a tejszínnel, citromlével, (plusz egy kis vízzel, hogy könnyebb legyen elkeverni) és hozzáöntjük a zöldségekhez, pár perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet (plusz ízlés szerint mehet még bele só, bors, szárított vöröshagyma). (Szafi Reform szárított vöröshagyma ITT!)
RECEPT 3.
Szafi Reform magyaros gombaleves
(A recept készítője: Kovács Mónika)
Szafi Reform magyaros gombaleves
Hozzávalók:
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 1 db közepes vöröshagyma
- 500 g gomba
- fűszerpaprika
- majoranna (Szafi Reform majoranna ITT!)
- 2 l víz
- só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- bors
- 20 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alap (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!)
- 1 kk citromlé
- 250 ml rizstejszín (rizstejszín ITT!)
Elkészítés:
A répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk.
A kókuszolajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a répákat és a gombát.
Elkeverjük, megszórjuk majorannával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a kikevert magyaros szósz alapot és még 5 percig főzzük.
RECEPT 4.
(A recept készítője: Lovas Barbi)
Sültpaprika-krémleves
Sültpaprika-krémleves Szafi Reform magyaros alapporral
„Ez a leves hidegen és melegen is tökéletes választás.”-írta fotójához Barbi
Hozzávalók:
- 1 kg sült kápia paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só,bors (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- fél citrom leve
- 1 tk. füstölt paprika (Szafi Reform füstölt paprika ITT!)
- 1 tk. Szafi Reform négyszeres édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- 1 púpozott ek. Szafi reform magyaros por alap (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!)
- zöldség alaplé
- friss lestyán
Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát 1 ek. zsiradékon megpárolom, hozzáadom a sült kápia paprikát*, sózom, borsozom majd felöntöm annyi alaplével hogy jól ellepje.
Magas lángon 10-15 percig főzöm, majd botmixerrel pürésítem.
Hozzáadom a füstölt paprikát,a citromlevet,az édesítőt és a Szafi magyaros alapport, majd újra forralom. Ha felforrt, akkor már kész is, ilyenkor még ízlés szerint fűszerezem.
Friss lestyánnal és fetasajttal(vagy diéta szerinti “sajttal” ) tálalom.
*A kápia paprikákat félbevágtam, kicsumáztam, olívaolajjal lefújtam, majd 220 fokon 25 percig sütöttem utána lehúztam a héját.
RECEPT 5.
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Vegán Jókai bableves
„Se hagyma, se rántás, mégis krémes, sűrű lett a vegán Jókai bablevesem, yeaah!
A titok a magyaros krémes paprikás szósz alap, ami gondoskodik a magyaros ízvilágról, és az étel besűrítéséről is. Szerintem marha praktikus dolog. „- írta fotójához Pálinkás Évi
ÍGY KÉSZÜLT:
2 sárgarépát, 1 fehérrépát meghámoztam, felkarikáztam, minimális kókuszolajon kis lángon pár percig pirítottam. Felöntöttem vízzel, tettem hozzá egy csomag petrezselymet, 2 babérlevelet, sót, majd lefedve főztem kb. 20 percig. Ekkor adtam hozzá 1 nagy konzerv vesebabot (lé nélkül).
Beleszaggattam a nokedlit (kb. 1 dl víz, csipet só, és annyi Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt ITT!), hogy nokedli állagú legyen), pár percig főztem.
A végén 2 evőkanál Szafi reform magyaros paprikás krémes szószalapot (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!) összekevertem 4 evőkanálnyi kókusztejszínnel, mertem bele egy keveset a forró leves levéből, és így öntöttem vissza a levesbe. Pár percig főtt, és gyönyörűen be is sűrűsödött.”
Update (Ti Készítettétek):
„Gyerekkoromban egyértelműen a frankfurti leves volt a kedvencem, de még most is benne van a top 3-ban. Vegánná úgy vált, hogy növényi tejföllel habartam be, illetve növényi virsli csusszant bele.
RECEPT (4-5 adag):
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 6 nagyobb krumpli
- fűszerek: só, bors, majoranna
- 1/2 doboz vegán tejföl
- 2 púpos evőkanál #szafireform magyaros paprikás szószalap
- 2 csomag vegán frankfurti virsli.
Elkészítés:
Pici kókuszolajon üvegesre pároltam a felkockázott hagymát, a végén rádobtam a zúzott fokhagymát, és a kockákra vágyott burit. Megforgattam őket, felöntöttem vízzel, sóval, borssal, majorannával fűszereztem. Addig főztem, míg egyet rottyant a krumpli, ekkor adtam hozzá a csíkokra vágott kelkápit. Mikor már minden szépen puhult, jött a habarás. 1/2 doboz vegán tejfölhöz adtam 2 púpos evőkanál magyaros paprikás poralapot, összekevertem, felöntöttem 1 merőkanálnyival a forró leves levéből, és csomómentesre kevertem. Ekkor csorgattam vissza a levesbe. A virsliket felkarikáztam, pici kókuszolajon 1-2 percig pirítottam, majd beletettem a levesbe, és még 1-2 percig főztem.
Egy zseni volt, aki kitalálta ezt a levest!”- írta fotójához Pálinkás Évi.
„Borsóleves. 8 dl vízben feltettem főni 420 g zöldborsót + nyári zöldségmixet vegyesen, sóztam, borsoztam. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadtam 2 dl víz és 40 g magyaros poralap keverékét. Ez tulajdonképpen a rántás, csak felesleges zsír nélkül. Külön főztem ki egy adag Reform galuskát. Végül egy kiskanál negyedannyit tettem a levesbe, mert mi picit édesen szeretjük.”- írta fotójához Katona Zsuzska (Szafi Reform galuska RECEPT ITT!)
Szafi Reform magyaros borsóleves
„Vegán, magyaros, édesburgonyás-laskagombás-
Szafi Reform magyaros zöldségleves
„Szafi Reform magyaros zöldségleves. Ez valami elképesztően finom, hú de örülök, hogy kipróbáltam. Korábban nem voltam oda a levesekért, talán 2-3 félét szerettem csak, az elmúlt fél évben viszont ez változott.”- írta Instagram fotójához @fighterlady01
Szafi Reform magyaros zöldségleves
„Szafi Reform magyaros zöldségleves. Esküszöm ez a világ legfinomabb zöldséglevese, csak nem túl fotogén.”- írta fotójához Ági
Szafi Reform magyaros zöldségleves
Vizler-Bokréta Veronika guszta ebédje:
- Szafi Reform borsóleves Szafi Free gluténmentes galuskával (RECEPT ITT!)
- Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes lángos (RECEPT ITT!)
Szafi Reform magyaros borsóleves Szafi Free galuskával, és Szafi Free lángos
Kálmánné Virág Csilla is elkészítette a zöldséglevest:
Szafi Reform magyaros zöldségleves
„Borsóleves Szafi módra. 3 nagyon beteg nap után végre a kisfiam is eszik. Már megérte… Tarhonyám elfogyott, így spagetti tésztát törtem picire, és az került bele. Tökéletes… „- írta fotójához Tóth Erika
Szafi Reform magyaros borsóleves
Csikós Gabi fotója:
Szafi Reform magyaros vegán zöldségleves
Herskovits Zsuzsa Szafi Free nokedlivel (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Szafi Reform magyaros vegán zöldségleves
Vizler-Bokréta Veronika guszta ebédje:
- Borsóleves Szafi Reform magyaros krémes paprikás alapporral, Szafi Free galuskával (RECEPT ITT!)
- Vékonytésztás tojásmentes palacsinta (RECEPT ITT!)
Szafi Reform magyaros zöldségleves galuskával és tojásmentes palacsinta
Mile-Kovács Erika guszta levese és kakaós zabpuding porból készült palacsintája (RECEPT ITT!):
Szafi Reform magyaros zöldségleves és palacsinta
Judit is elkészítette:
Szafi Reform magyaros zöldségleves
Mile-Kovács Erika Recept 1. szerint készítette, Szafi Free-Szafi Reform vegán nokedlivel (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Szafi Reform borsóleves Szafi Free szénhidrátcsökkentett vegán nokedlivel
Katona Zsuzska újra elkészítette:
Szafi Reform magyaros borsóleves
„Borsóleves. Magyaros alappal sűrítettem, a levesbetét rostcsökkentett nokedli. (RECEPT ITT!) „- írta Instagram fotójához @mentesmami
Szafi Reform magyaros borsóleves vegán nokedlivel
„A mai ebédem magyaros borsóleves volt Szafi nokedlivel.Annyi változtatással készítettem, hogy a Szafi Reform magyaros alapport cocomasszal habartam. Ez a leves NAGYON finom és laktató, igazi egytálétel!!!”- írta fotójához Nagy Dóra
Szafi Reform magyaros borsóleves nokedlivel
„Levest is kívánt ma a szervezetem ebben a gyönyörű napsütéses időben viszont sokat nem akartam „vacakolni” vele és nem is tettem! Ami a hűtőben színes zöldség jelentkezett a levesben kötött ki.
2l leveshez kellett 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kis fej vöröshagyma, fokhagyma, zöldborsó, petrezselyem és zellerzöld, és a legfontosabb leves ízt adó alkotórész a Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor. Ebből csupán 15 g elegendő volt, hogy az ízt megadja a zöldségek mellett. De mivel a tésztás leveseket is szeretem mily meglepő tészta imádóként… negyed csomag Szafi Free tarhonyát főztem bele a legvégén. Ezzel a kis lábassal be is csúszott…”- írta fotójához Csikós Gabi (Szafi Free tarhonya ITT!)
Szafi Reform magyaros zöldségleves
Katona Zsuzska Szafi Free nokedlivel (RECEPT ITT!) fogyasztotta a borsólevest:
Szafi Reform magyaros borsóleves Szafi Free nokedlivel
„Maradék felhasználás sokadik fejezet;zöldség leves….mert imádom. Nem szoktam túlbonyolítani, mert amiben ennyi zöldség van, az csak finom lehet….Kipakoltam a hűtőből a maradék zöldségeket, felkockáztam, h
Szafi Reform magyaros zöldségleves
Mile-Kovács Erika Szafi Reform galuskával (RECEPT ITT!) készítette:
Szafi Reform magyaros zöldségleves galuskával
Mile-Kovács Erikánál magyaros krumplileves készült mákos tésztával:
Szafi Reform magyaros krumplileves és mákos tészta
Nyitrayné Bakos Annamária Szafi Reform galuskával (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Szafi Reform magyaros burgonyaleves galuskával
Ebédötlet Nyitrayné Bakos Annamáriától: Szafi Reform magyaros zöldséges burgonya leves és gluténmentes vegán gombás burrito (RECEPT ITT!):
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!